Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Άκαρπη και η δεύτερη συνάντηση εργαζομένων και διοίκησης της ΣΕΚΑΠ- Βάσιμες οι φήμες για απολύσεις;


Άκαρπη και η δεύτερη συνάντηση εργαζομένων και διοίκησης της ΣΕΚΑΠ. Βάσιμες οι φήμες για ομαδικές απολύσεις;Άκαρπη ήταν και η δεύτερη συνάντηση εργαζομένων και νέας ιδιοκτησίας της ΣΕΚΑΠ για το μέλλον της εταιρίας.Όπως είναι γνωστό ήδη την περασμένη Παρασκευή στο πρώτο ραντεβού των δύο πλευρών για την παρουσίαση του business plan οι εργαζόμενοι και η νομική εκπροσώπησή τους, είχαν ζητήσει μια σειρά στοιχείων και
εγγράφων από τη Διοίκηση της εταιρίας.
Στο δεύτερο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, τα στοιχεία που δόθηκαν δεν ικανοποίησαν τους εργαζόμενους, οι οποίοι μέσω των δικηγόρων τους αναφέρουν ότι παρατηρείται στασιμότητα και ότι τους δίνονται ελλειπή στοιχεία και δεν μπορούν να διαμορφώσουν άποψη για την εικόνα της εταιρίας ή για το νέο οργανόγραμμα.
Οικειοθελείς ή μαζικές απολύσεις ;
Όμως, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, αυτή τη στιγμή το όποιο πλάνο δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει τους υπό αποχώρηση περίπου 40 υπαλλήλους (αλλιώς εθελούσια) αφού ήδη θα υπάρξει μια σημαντική μείωση του εργασιακού κόστους. Η επόμενη συνάντηση δεν κλείστηκε για συγκεκριμένη μέρα και θα γίνει όταν οι εργαζόμενοι θα έχουν πάρει τα απαραίτητα στοιχεία.
Κατά τα άλλα, κοινό μυστικό είναι ότι η εταιρία προσανατολίζεται σε πολλές απολύσεις και αναζητεί το νομικό τρόπο για να τις κάνει, ενώ σύμφωνα με άλλη πληροφόρηση αυτό μπορεί να είναι ένα διαπραγματευτικό τέχνασμα για να οδηγηθούν ακόμη περισσότεροι στην οικειοθελή αποχώρηση.




Πηγή: xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου