Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Δημ. Καρύδης : Η ΝΔ έκλεινε το μάτι στη χρυσή αυγή


Στην τηλεόραση του Σκαι ο Δημήτρης Καρύδης γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για τα δυο άκρα μίλησε για το γεγονός οτι η ΝΔ κλείνει το μάτι στη χρυσή αυγή ενω γιια τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, τη θεωρία των δύο άκρων και την ανάγκη συγκρότησης κοινού μετώπου


Ερ: Κύριε Καρύδη το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ζητάει ένα εθνικό ενιαίο μέτωπο και από την πρώτη στιγμή ο κ. Βενιζέλος από τις ΗΠΑ ήδη με τηλεφώνημά του προς τον Κ. Παπούλια δήλωσε διατεθειμένος και υπέρ του να γίνει αυτή η σύσκεψη και ξεκινήσατε κιόλας και μια καμπάνια το ΠΑΣΟΚ με ένα βίντεο το οποίο προβάλλατε.
Δ. Καρύδης: Έχετε απόλυτο δίκιο. Και ξέρετε, εμείς αυτό το λέγαμε εδώ και 1 – 1,5 χρόνο περίπου αλλά δυστυχώς είμαστε μόνοι μας για λόγους κατά τη γνώμη μας μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Δηλαδή το ένα κόμμα η ΝΔ για διάφορους εσωκομματικούς εκλογικούς λόγους έκλεινε το μάτι προς τη Χ.Α. ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να φτιαχτεί το ενιαίο μέτωπο για δικούς του λόγους, καθώς πίστευε ότι μόνο αυτός μπορεί να εκφράσει τέτοιου είδους θέματα. Και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Εμείς για να μη γυρνούμε στο παρελθόν θέλουμε να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Θεωρούμε ότι τα επιχειρήματα που προβάλλονται από τη ΝΔ είναι έωλα, δεν πατάνε πουθενά διότι αλλοίμονο αν σε μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών οι πολιτικοί αρχηγοί θα έμπαιναν στα θέματα τα της δικαιοσύνης ή τα της διαχείρισης των δικαστικών ή αστυνομικών αρχών.
Εδώ συμφωνώ απολύτως με τον κ. Τσουκαλά ότι θα έδιναν ένα ισχυρό ενωτικό μήνυμα σαν κι αυτό που γίνεται απόψε μέσω της εκδήλωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και των άλλων κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών ότι εδώ υπάρχει μια κοινωνία η οποία πραγματικά αντιστέκεται, θέλει να απομονώσει και θέλει αυτή την εγκληματική οργάνωση, αυτή την συμμορία να την βάλει στην άκρη. Εμείς δεν μπήκαμε ποτέ στη θεωρία των δυο άκρων, θεωρούμε ότι δεν προσφέρουν τίποτα στον ελληνικό λαό, αυτού του είδους οι αντιλήψεις. Προβάλλουμε όμως και μιλάμε για τα λάθη που έχουν γίνει τα τρία τελευταία χρόνια και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με θέματα που αφορούν την βία και την καλλιέργειά της. Δημιουργήθηκε ένα υπόστρωμα που υποβοήθησε τη διόγκωση φαινομένων φασιστικού χαρακτήρα. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να τα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι, τα διαχωρίζουμε πλήρως. Και πιστεύουμε ότι και στις περιοχές αυτές που το φαινόμενο της Χ.Α. έχει αναπτυχθεί πολύ ξεγελώντας και παραπλανώντας τους πολίτες και τους νέους ανθρώπους, υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά: το ένα χαρακτηριστικό είναι η φτώχια, το άλλο είναι η ανεργία και το άλλο είναι η μετανάστευση. Και εκεί πρέπει από το κράτος να υπάρξει μια πολύ στοχευμένη πολιτική για τα θέματα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς οι οποίοι πραγματικά μπορούν να λύσουν τα προβλήματα και να μην αφήνεται κανένα κενό σε αυτές τις συμμορίες να παραπλανούν τους πολίτες και να «ψαρεύουν» στα γυμναστήρια, στα σχολεία μας να «ψαρεύουν» νέους ανθρώπους υποσχόμενοι ψεύτικα όνειρα.
Για το αντιρατσιστικό ν/σ.
Εδώ και αρκετούς μήνες το ΠΑΣΟΚ εξ΄ αυτών των λόγων είχε διαμορφώσει ένα αντιρατσιστικό ν/σ το οποίο τότε μαζί με τη ΔΗΜΑΡ το είχαν καταθέσει στη βουλή και υπήρξαν ένθεν κακείθεν και από τη ΝΔ που δεν το ήθελε και ανακάλυψε το 1979 και κάποιες διατάξεις ότι είναι επαρκές το πλαίσιο είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατέθεσε δικό του πλαίσιο και φτάσαμε και στο σημείο μέχρι και η Χ.Α. μέσα από το απύθμενο θράσος που είχε να καταθέσει και αυτή ένα αντίστοιχο ν/σ στη βουλή γελοιοποιώντας δηλαδή όλο το σύστημα.
Εμείς χαιρόμαστε που μέσα από αυτές τις πιέσεις μπαίνει ξανά στο τραπέζι, το είχε πει και ο κ. Βενιζέλος πριν μερικές μέρες και ήδη μετά από επικοινωνία που είχαν ο κ. Αθανασίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει αντίστοιχο νόμο άμεσα στη βουλή. Την Παρασκευή, αντιπροσωπεία μας έχει συνάντηση μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης και πιστεύουμε ότι θα πρέπει, μετά από όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα αυτό το απόστημα να σπάσει. Δεν θα πρέπει να μπλέκουμε μέσα σε έναν πολιτικό ανταγωνισμό που υπάρχει και που είναι θεμιτός διαφορετικές απόψεις για την οικονομία, για την οικονομική κρίση, για τα κοινωνικά προβλήματα που έχει σήμερα ο λαός μας. Δεν θα πρέπει να μπλέκουμε όλη αυτή την συζήτηση που γίνεται για αυτά τα θέματα και τις προτάσεις που είχε ο καθένας με την αντιμετώπιση ενός ναζιστικού μορφώματος που χρησιμοποιεί παρακρατικές μεθόδους, είναι παραστρατιωτικός μηχανισμός και να λέμε ότι δεν μπορούμε να συστήσουμε πολιτικά και κοινωνικά ένα ενιαίο μέτωπο. Όποιος το κάνει αυτό θα έχει βαριές ιστορικές ευθύνες. Τα κείμενα τύπου iskra που λένε θα χωρίσουμε τα κόμματα σε αστικά, δημοκρατικά, καλά και κακά αυτές είναι ανιστόρητες απόψεις και θα φέρουν περισσότερα δεινά στον τόπο.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου