Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μπουτάρης: Να γίνει διαδήλωση για τη βία της Χρυσής Αυγής


Μπουτάρης: Να γίνει διαδήλωση για τη βία της Χρυσής Αυγής

Η διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και γενικότερα τη βία της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, όπως, τουλάχιστον, ανέφερε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως είπε, θα προτείνει στους φορείς της πόλης (πανεπιστήμια, επιμελητήρια κλπ.) να γίνει από κοινού η διοργάνωση της
εκδήλωσης και σημείωσε ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η σύσταση της διοργανωτικής επιτροπής για το σκοπό αυτό. «Το κράτος πρέπει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του, αλλά και εφόσον είναι νόμιμο κόμμα η Χρυσή Αυγή, να μην την ψηφίσουν οι πολίτες. Δε δέχομαι ότι όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστές», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να πετάξει κι ένα καρφί προς τον αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, τονίζοντας: «Δε θα πω κάτι και για τον Καμμένο, ο οποίος μίλησε για λιντσάρισμα, γιατί κι αυτό είναι βία». Στο σημείο εκείνο πετάχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος με χαμογελαστό ύφος είπε ότι τελικά αυτός λιντσαρίστηκε. «Καλά να πάθει», ήταν η απάντηση του κ. Μπουτάρη.
«Σιγά μη φοβηθώ»
Να σημειωθεί ότι από την αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης της Δευτέρας ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, είχε κολλήσει στο γραφείο, μπροστά από τη θέση του, ένα μικρό πράσινο αυτοκόλλητο, το οποίο έλεγε «Σιγά μη φοβηθώ».

egnatiapost

 rkontogiannidis@egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου