Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Tρόποι για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου


Τρόποι για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Έχετε ακούσει πιθανώς αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου . Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου επηρεάζονται  από τις επιλογές του τρόπου ζωής που κάνετε .Έτσι, αν έχετε απορίες σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου , να ξέρετε ότι μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να κάνουν μια μεγάλη διαφορά . Εξετάστε τις παρακάτω συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου:

Περιορίστε ή κόψτε το κάπνισμα
Το κάπνισμα έχει συνδεθεί με διάφορους τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα , της ουροδόχου κύστης , του τραχήλου και των νεφρών . Ακόμα και η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων . Η οριστική διακοπή του καπνίσματος είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις για την υγεία σας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να το κόψετε ή ακόμη και για να το πάρετε απόφαση μπορείτε να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.
Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή
Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές πηγές (όπως δημητριακά ολικής άλεσης), φρούτα και λαχανικά. Αποφύγετε τα λιπαρά τρόφιμα, φάτε ελαφριά και  περιορίστε το αλκοόλ. Η πιθανότητα εμφάνισης  καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα, των νεφρών  και του ήπατος,  αυξάνεται με την κατάχρηση του αλκοόλ.
enikos
Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου