Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Financial Times: Η Τρόικα αμφισβητεί τη δέσμευση Σαμαρά ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα


 Financial Times: Η Τρόικα αμφισβητεί τη δέσμευση Σαμαρά ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτραΚατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι περιμένει περισσότερη στήριξη, επισημαίνοντας τη συμφωνία του Νοεμβρίου που κάνει λόγο για μεγαλύτερη ελάφρυνση των δανείων προς την Ελλάδα εφόσον η Αθήνα καταφέρει να κερδίσει περισσότερα από όσα ξοδεύει, χωρίς να συνυπολογίζονται οι τόκοι του δημόσιου χρέους. Από την στιγμή που η Αθήνα πετύχει το
πρωτογενές πλεόνασμα που ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει φέτος, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και προσθέτει:

«Εάν η Ελλάδα πράγματι πετύχει τους στόχους της αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τότε όλα τα προσωρινά προβλήματα χρηματοδότησης θα έχουν λυθεί»,δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ανώτατοι αξιωματούχοι στην τρόικα των δανειστών όμως, κατ' ιδίαν δηλώνουν ότι ανησυχούν για την επιμονή του κ. Σαμαρά ότι δεν θα υπάρξουν νέες προϋποθέσεις λιτότητας με τη νέα βοήθεια, μία υπόσχεση που πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει.

Οι διαφορές εντείνουν και τον καβγά για το εάν οι πιστωτές της ευρωζώνης θα πρέπει να υποστούν ζημίες στα υπάρχοντα πακέτα στήριξης για να ανταποκριθούν στη συμφωνία του Νοεμβρίου και ποια θα είναι τα νέα βάρη που θα επωμιστεί η Ελλάδα προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά το πρόγραμμα

politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου