Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Οριστική διακοπή για σήμερα στη δίκη της υπεξαίρεσης - Συνεχίζει αύριο στις 10:00

Διεκόπη οριστικά για σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης στα δημοτικά ταμεία του Δ. Θεσσαλονίκης στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής καθώς και οι συνήγοροι των δύο υπαλλήλων της ταμειακής υπηρεσίας επικαλούνται απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων
σύμφωνα με την οποία δεν παρίστανται οι δικηγόροι για τρίτη ημέρα σε δίκες στο Εφετείο.
Νωρίτερα η Πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τους έξι δικηγόρους να ζητήσουν άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχουν κανονικά στη δίκη εφαρμόζοντας νόμο του 2011 που τους εξαιρεί από την απαγόρευση του τριημέρου σε περιπτώσεις αιρετών και δημοσίων υπαλλήλων.
Οι δικηγόροι ανακοίνωσαν στο δικαστήριο ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν τους χορηγεί την σχετική άδεια. Κατόπιν τούτου η Πρόεδρος ζήτησε από τους έξι δικηγόρους να απευθυνθούν και πάλι στον Δικηγορικό Σύλλογο και να προσκομίσουν έγγραφο που θα αποδεικνύει την απαγόρευση.
Οι έξι δικηγόροι επικοινώνησαν εκ νέου με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για να λάβουν την απάντηση ότι το ΔΣ του Συλλόγου δεν μπορεί να συνεδριάσει εκτάκτως αυτή την ώρα.
Έτσι η έκτακτη συνεδρίαση θα γίνει στις 20:30 και οι έξι δικηγόροι θα ενημερώσουν το δικαστήριο αύριο το πρωί στις 10:00 αν ο Δικηγορικός Σύλλογος του επιτρέπει να συνεχίσουν να παρευρίσκονται στην δίκη για την υπεξαίρεση.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου