Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Βολές Βενιζέλου σε όσους επενδύουν συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια εθνικής καταστροφής

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.  «Το κόμμα, ο σχηματισμός, η ηγετική ομάδα που είναι σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Δεν έχουν τίποτα να πουν», είπε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος πρόσθεσε με νόημα: «Η γνωστή αντίφαση, ένας πιο
σκληρός, οξύς, δημαγωγικός, λαϊκιστικός λόγος στο εσωτερικό, “γλείψιμο” στο εξωτερικό, όταν βρισκόμαστε με ευρωπαίους παράγοντες. Χωρίς τίποτα το συγκεκριμένο και το ολοκληρωμένο και πάντα μια αδικαιολόγητη λογική εφόδου ότι: “ελάτε ένα ντου και καταλάβαμε την εξουσία”. Δεν έγινε αυτό τον Μάιο , ελάτε ένα ντου ακόμη τον Ιούνιο, δεν έγινε»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι στην Χαριλάου Τρικούπη δεν πιστεύουν στη θεωρία των δύο άκρων, ενώ χαρακτήρισε πολύ μεγάλο λάθος την επίθεση προς το πρόσωπό του. «Το ΠΑΣΟΚ φταίει γιατί αντιστάθηκε, γιατί το ΠΑΣΟΚ ήθελαν όλοι να καννιβαλέψουν, όλοι ανεξαιρέτως. Και αντιστάθηκε το ΠΑΣΟΚ. Το τραυματισμένο ΠΑΣΟΚ ήταν ο στρατηγικός παράγων όλη της εξέλιξης. Και τώρα πάλι ελάτε: “μία έφοδος τον Σεπτέμβριο”. Δεν άναψαν οι φωτιές του Σεπτεμβρίου, δεν άναψαν οι φωτιές του Οκτωβρίου, δεν έχουμε τι να πούμε. Άρα ξανά επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, ξανά επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μεγάλο λάθος. Πολύ μεγάλο λάθος. Πρόκειται για την ψευδαίσθηση ενός πλειοψηφικού ρεύματος που δεν υπάρχει», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το πλαίσιο του οποίου αποτελεί η Προγραμματική Συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, είπε ότι είναι η μόνη πρόταση εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι η Προγραμματική Συμφωνία αποτελεί και το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η συμφωνία δεν καταργεί διαφορές, μνήμες και αρχές, αλλά σε περιόδους όπως η σημερινή, κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής, δεν δικαιολογούνται ταλαντεύσεις και αμφιθυμίες.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια πρόταση η οποία είναι «επίμονα ανοιχτή» προς όλες τις δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν συγκροτημένες εναλλακτικές προτάσεις. Και κατηγόρησε όσους επενδύουν «συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια εθνικής καταστροφής».Η χώρα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «χρειάζεται ειλικρίνεια, σταθερότητα και χρόνο» και γι αυτό η βάση της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι η εξάντληση της τετραετίας. Τόνισε επίσης ότι το βάρος της εφαρμογής της συμφωνίας θα σηκώσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η ευθύνη βαρύνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αίρει όλα τα βάρη»



politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου