Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ανδρουλάκης: Καμπάνια ενημέρωσης για το φαινόμενο του νεοναζισμού

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Νίκο Ανδρουλάκη, συναντήθηκε σήμερα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τον Υπουργό κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό κ. Σ. Κεδίκογλου. Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα εξής:
«Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Πρέπει να αντιπαρατεθούμε ιδεολογικά με το φαινόμενο του νεοναζισμού. Σ αυτό το πλαίσιο αναλάβαμε, όλο το προηγούμενο

διάστημα, πρωτοβουλίες ενημέρωσης  ως ΠΑΣΟΚ και σήμερα ήρθαμε στον Υπουργό Παιδείας, θεωρώντας ότι ήρθε η στιγμή, και με ευκαιρία την 28η Οκτωβρίου να ξεκινήσουμε μια καμπάνια ενημέρωσης για το φαινόμενο και τις συνέπειες που έχει στην ελληνική κοινωνία, τις εγκληματικές συνέπειες, το φαινόμενο του νεοναζισμού. Θεωρούμε ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού και της πολιτικής μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτήν την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ελλήνων μαθητών.
ΔΗΜ: Σε σχέση με τους μαθητές και τα σχολεία τι πρόβλημα έχετε εντοπίσει εσείς; Ή τι καταγγελίες; Η προσέγγιση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία.
ΑΠ: Εμείς θεωρούμε ότι το φαινόμενο του νεοναζισμού μπορεί να εισέλθει και σε άλλους χώρους, όπως είναι τα σωματεία φιλάθλων, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια. Πρέπει να ενοχοποιήσουμε στο συνολικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού τις ιδέες αυτές ώστε να τις περιχαρακώσουμε και να αντιμετωπίσουμε έτσι το φαινόμενο.
Δημ: Είναι κάτι που έχει γίνει όμως, γιατί έχουμε περιστατικά προσέγγισης…
ΑΠ: Εμείς το γνωρίζαμε αυτό ενάμιση χρόνο πριν. Το ΠΑΣΟΚ πήρε πρωτοβουλίες όλο αυτό το διάστημα, έκανε είκοσι εκδηλώσεις σε διάφορους νομούς της Ελλάδας, δυστυχώς κάποιοι μας λοιδόρησαν στην αρχή γιατί θεώρησαν ότι το κάνουμε στο πλαίσιο  του ετεροπροσδιορισμού, το πιστεύουμε και πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα ενωμένο, όλοι αυτοί που πιστεύουν στους δημοκρατικούς θεσμούς να αντιμετωπίσουν ιδεολογικά το φαινόμενο. Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ας κάνει αυτή τη δουλειά της και να κάνουμε και μείς τη δική μας δουλειά.
Ευχαριστούμε πολύ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου