Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Προς κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία με νέο γύρο διαπραγματέυσεων

Σε νέο γύρο διερευνητικών συνομιλιών για το σχηματισμό κυβέρνησης συμφώνησαν κατά την τρίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Βερολίνο, οι εκπρόσωποι των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) υπό την Ανγκελα Μέρκελ με τους εκροσώπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) υπό τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου.
Η ανακοίνωση περί συνέχισης των διερευνητικών επαφών δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά από πολλούς θεωρείται ένδειξη ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίας ενδέχεται να έχουν βρει κοινό έδαφος για να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Η Άντρεα Μαρία Νάλες, μέλος της αντιπροσωπείας του SPD, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν ορισμένα από τα θέματα για τα οποία οι δύο πλευρές έχουν παρόμοιες απόψεις, αλλά και θέματα στα οποία η πολιτική τους διαφέρει, όπως είναι το φορολογικό.
«Προσδιορίσαμε ορισμένα σημεία σύγκλισης αλλά συζητήσαμε επίσης για τις διαφορές μας και επομένως απαιτούνται περαιτέρω συνομιλίες», δήλωσε η Νάλες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Οι γερμανοί πολιτικοί είναι σοβαροί κι όταν πρόκειται για το καλό της χώρας τους , δεν συμπεριφέρονται σαν ...................Έλληνες! Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στα κόμματα και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις για συνεργασία όλων των κομμάτων , αλλά κάποιοι μάλλον δεν το κατάλαβαν τότε, όπως και ...................τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι γερμανοί πολιτικοί είναι σοβαροί κι όταν πρόκειται για το καλό της χώρας τους , δεν συμπεριφέρονται σαν ...................Έλληνες! Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στα κόμματα και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις για συνεργασία όλων των κομμάτων , αλλά κάποιοι μάλλον δεν το κατάλαβαν τότε, όπως και ...................τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή