Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Λιντζέρης: Ηθικά και πολιτικά υπόλογος ο συνδικαλιστής του «Σωτηρία»

Ο Γραμματέας του Τομέα του Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης, σχετικά με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του προέδρου εργαζομένων Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
Το πρωτοφανές κρούσμα διαφθοράς με πρωταγωνιστή το πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ δεν εκθέτει το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά αυτούς που το χρησιμοποιούν ως
όχημα για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών και ανομολόγητων επιδιώξεών τους.

Ο συνδικαλισμός είναι η συλλογική έκφραση των εργαζομένων προκειμένου να υπερασπισθούν τα δημοκρατικά, κοινωνικά και οικονομικά τους δικαιώματα. Δε συνάδει με πράξεις συναλλαγής, ανομίας και εκμαυλισμού.

Όποιος με τις ενέργειές του διολισθαίνει σε τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο καταπατά τις αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά είναι και ηθικά και πολιτικά υπόλογος.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά όλοι οι φορείς των συλλογικών δράσεων και λειτουργιών οφείλουν να αποδείξουν ότι η στράτευσή τους για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος δεν ενέχει την οποιαδήποτε σκοπιμότητα και ιδιωφέλεια.

Όσοι παραβιάζουν αυτόν τον κανόνα είτε γιατί έχουν ελαστικές συνειδήσεις είτε γιατί είναι επιρρεπείς στη συναλλαγή πρέπει να εισπράξουν την πολιτική και συνδικαλιστική απόρριψη και να βρεθούν αντιμέτωποι με την αυστηρή δικαστική κρίση και απόφαση.

Τα κόμματα, τα συνδικάτα, όλοι οι μαζικοί φορείς καλούνται να επιδείξουν την απαιτούμενη αυστηρότητα απέναντι σε όλους αυτούς που χωρίς καμιά ηθική καταφεύγουν σε ατιμωτικές πράξεις.

Το ΠΑΣΟΚ αυτές τις αρχές πρεσβεύει και υλοποιεί.


karfi

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ,
    αυτοί οι πασόκοι ήρθαν σε σας!!!!!!!!!!!
    Αυτοί κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα!
    ΝΑΙ ήταν δικός μας, αλλά όπως τα ποντίκια έφυγε, ευτυχώς, στη πρώτη φουρτούνα προς το ΣΥΡΙΖΑ!!!! Τον σφιχταγκαλιάσατε!!!
    Να προσέχετε!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή