Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

«Στόλισμα» σε Στουρνάρα από Γερμανό πολιτικό

Ιδιαίτερα επικριτικός για τις επιδόσεις της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ειδικά τις ιδιωτικοποιήσεις εμφανίστηκε ο Χανς Μίχελμπαχ. Το υψηλόβαθμο στέλεχος του CSU, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Ανγκελα Μέρκελ, κατηγόρησε την Αθήνα για κωλυσιεργία ενώ έστειλε μήνυμα στον Γιάννη Στουρνάρα πως δεν θα υπήρχε έλλειμμα αν γινόταν σωστή δουλειά.«Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να
σταματήσει τη διαρκή τακτική της κωλυσιεργίας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο ειδικός για θέματα οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) αναφερόμενος κυρίως στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Παράλληλα απέρριψε το ενδεχόμενο να δοθεί στην Αθήνα περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια και επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει υπόψη της ότι η υπομονή έχει όρια», προειδοποίησε μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής «Der Handelsblatt». «Αν ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας κάνει τώρα λόγο για έλλειμμα περίπου 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια, πρέπει να του πει κανείς ξεκάθαρα ότι δεν θα υπήρχε αυτό το έλλειμμα, αν είχε γίνει σωστή δουλειά στην Αθήνα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις -γιατί τότε θα είχαν μπει αρκετά χρήματα στο ταμείο».

Μάλιστα ο κ. Μίχελμπαχ υποστήριξε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αν είχε αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και συμπλήρωσε πως «δεν έγινε τίποτα σε αυτό τον τομέα», ενώ κάλεσε την Αθήνα να τηρήσει τις συμφωνίες, καθώς, όπως είπε «η αθέτηση του λόγου δεν πρέπει να ανταμείβεται»


politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου