Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ανδρουλάκης: «Η ασάφεια κάνει κακό στην Κυβέρνηση»

«Το να πούμε σήμερα στον αγρότη ότι εμείς δε φορολογούμε τη στάνη σου ή το αγροτεμάχιό σου, αλλά σου τα παίρνουμε από το οικόπεδο ή από το ακίνητό σου, δεν τον ενδιαφέρει. Από την ίδια τσέπη θα φύγουν τα χρήματα» εξήγησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: «η δέσμευση λοιπόν της Κυβέρνησης πρέπει να είναι ότι η μείωση 10% με 15% θα αφορά όλους, Κανείς
να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτά που πλήρωσε την τελευταία χρονιά».
Απαντώντας αναφορικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στον φόρο ακινήτων, «τον φόρο για τα ακίνητα εσείς τον ονομάσατε «χαράτσι» και τώρα τον υπερασπίζεστε γιατί δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Ο φόρος για τα ακίνητα είναι πιο αντικειμενικός από τον φόρο εισοδήματος» τόνισε ο κ. Αδρουλάκης και πρόσθεσε: «Και αν η ελληνική οικονομία είχε μια πραγματική αγορά ακινήτων και δεν βίωνε αυτή την κατάρρευση, ο φόρος θα ήταν και πιο δίκαιος, με τους σωστούς συντελεστές βέβαια».
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν αρνήθηκε να σχολιάσει και το πρόγραμμα κινητικότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας: «Επειδή θα μπει και το θέμα των απολύσεων από ότι καταλαβαίνω ως προαπαιτούμενο μέτρο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι η κινητικότητα και τι είναι η διαθεσιμότητα, ποιους αφορά και ποια είναι κριτήρια. Και να μην τα συγχέουμε όλα μεταξύ τους διότι, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ζουν σε μεγάλο περιβάλλον ανασφάλειας».

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου