Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

«Βόμβα» Γαλαμάτη: Παραιτείται από δήμαρχος Βόλβης!

Δε θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος την Κυριακή σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης στον Σταυρό, παρουσίασε τον απολογισμό της θητείας του, από την έναρξη της θητείας του, το 2011.

Ο κ. Γαλαμάτης επισήμανε ότι σχεδόν το 90% των προεκλογικών δεσμεύσεων του, είτε ολοκληρώθηκαν είτε έχουν ήδη δρομολογηθεί και ανέπτυξε τις δράσεις της δημοτικής αρχής στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και της δημόσιας υγείας, τις προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών, τις ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και τις παρεμβάσεις αλληλεγγύης προς τις δοκιμαζόμενες ομάδες του πληθυσμού, επαινώντας το πνεύμα εθελοντισμού των κατοίκων.
Επίσης, παρουσίασε την οικονομική διοίκηση, αναφερόμενος ξεχωριστά στην επικείμενη δημοπράτηση του έργου κατασκευής αποχετευτικού δικτύου σε Σταυρό και Βρασνά, προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ, καθώς και στην υλοποίηση έργων και δράσεων προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, μέσα από δεσμευμένα ευρωπαϊκά κονδύλια. 
«Φεύγω γιατί το Κράτος στραγγαλίζει την τοπική αυτοδιοίκηση»
Ο δήμαρχος Βόλβης ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, εξηγώντας ότι στα τρία χρόνια της θητείας του, προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον οικονομικό και διοικητικό «στραγγαλισμό» της τοπικής αυτοδιοίκησης, που προέρχεται από ένα ημιτελές νομοθετικό πλαίσιο και μια αδυσώπητη γραφειοκρατία, μέσα σε μια ισοπεδωτική οικονομική κρίση.
«Η κεντρική διοίκηση του κράτους, αντιλαμβάνεται το ρόλο της συγκεντρωτικά και όχι επιτελικά. Λειτουργεί απέναντι στην αυτοδιοίκηση τιμωρητικά και όχι υποβοηθητικά», τόνισε ο κ. Γαλαμάτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το κράτος «κηδεμόνας» αποσκοπεί στο να κρατήσει τους δήμους σε καθεστώς «παιδιού υπό εποπτεία».
Τόνισε πως αυτή η κατάσταση «δεν τον εκφράζει» και «συνειδητά πια δε συμβιβάζεται με αυτό το μοντέλο λειτουργίας», γι' αυτό και αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές και να «μένει γαντζωμένος μέσα σε ένα θώκο εξουσίας, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει πολιτική αρχών και αξιών», όπως χαρακτηριστικά είπε. 
Ο κ. Γαλαμάτης, που έχει διατελέσει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β' Θεσσαλονίκης, δεσμεύτηκε ότι τους λίγους μήνες που απομένουν ως τις εκλογές πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του δήμου, το δρόμο των οποίων έχει ήδη δείξει. Ωστόσο πιστεύει, όπως είπε, ότι δεν είναι ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά ορθό να αποφασίσει για λύσεις, για τις οποίες δε θα έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες να τον κρίνουν και για αυτό ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου Βόλβης το προσεχές διάστημα. 
egnatiapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου