Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Αυστηροί περιοριστικοί όροι για το σκάνδαλο στη Nομαρχία Καβάλας

Οι αυστηροί περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους εμπλεκόμενους στο οικονομικό σκάνδαλο της πρώην Νομαρχίας Καβάλας για συναυλίες που ουδέποτε έγιναν, καθώς και για έντυπα - «φαντάσματα», ουδέν καλό προοιωνίζονται για τους επί 12 χρόνια διοικούντες την Νομαρχία Καβάλας.
Ο ειδικός ανακριτής Ηρακλής Μέτσκας επέβαλε
εγγύηση 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον επί 12ετία νομάρχη Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοντζή, τον στενότερο συνεργάτη του, Γιώργο Τσαλουχίδη, και την εμπλεκόμενη διαφημίστρια Σοφία Μπουδακίδου. Επιπλέον, η κ. Μπουδακίδου είναι υποχρεωμένη να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα στον τόπο διαμονής της μια φορά τον μήνα. Παράλληλα, χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε σε συνεργάτη του Καλλιοντζή και σε μια υπάλληλο της νομαρχίας, που είναι κι αυτοί υποχρεωμένοι να δίνουν το παρών στην αστυνομία μια φορά τον μήνα.
Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι πρώην αντινομάρχες Κώστας Αντωνιάδης και Κώστας Τζώτζος, καθώς στον πρώτο δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Το πόρισμα του οικονομικού ελεγκτή της διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Επαμεινώντα Αδαμακόπουλου καταλόγισε οικονομικές εκκρεμότητες ύψους 220.000 ευρώ (500.000 με τις προσαυξήσεις) για συναυλίες που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, για έντυπα που ουδέποτε τυπώθηκαν και για εκδηλώσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν με εικονικά τιμολόγια και τη μέθοδο των αναθέσεων μέσω πρόχειρων διαγωνισμών. Σύμφωνα με το πόρισμα, οι ευθύνες βαραίνουν κατά κύριο λόγο τον πρώην νομάρχη και τους στενούς του συνεργάτες, που θα οδηγηθούν στο εδώλιο στην ίσως χειρότερη δυνατή συγκυρία για τους αιρετούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης.

egnatiapost

ΝΙΚΟΣ ΣΠΙΤΣΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου