Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία Γεωργιάδη για τα φάρμακα

Υπερψηφίστηκε, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων στην αγορά. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και οι βουλευτές του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου. Την τροπολογία καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την τροπολογία, επικράτησε ένταση καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούσαν με τη διαδικασία. Αργότερα, όταν όμως ξεκίνησε η διαδικασία, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να αναφέρουν ένα απλό «ναι» ή «όχι», επέμεναν να τοποθετούνται επί των άρθρων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να γίνει ξεχωριστή ψηφοφορία για κάθε ένα από τα πέντε άρθρα της τροπολογίας δεδομένου ότι το κόμμα του διαφωνεί μόνο με το άρθρο για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από τον κ. Τραγάκη.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος κατήγγειλε ότι η διαδικασία είναι κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, καθώς οι βουλευτές εξαναγκάζονται να πουν ή ναι σε όλα ή όχι σε όλα. Κατηγόρησε, επίσης, το ΠΑΣΟΚ ότι τεχνηέντως κατέθεσε την πρόταση ονομαστικής.

«Εμείς δεν ψηφίζουμε τιμές Σαμαρά ή τιμές Τσίπρα. Τις μειώσεις των φαρμάκων τις έκανε το ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «για να σκεπάσει αυτό που γίνεται, έφτασε στο σημείο να καταθέσει πρόταση εξεταστικής επιτροπής».

Οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία της τροπολογίας για τα φάρμακα, όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς.

Ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε τον λόγο και με παρέμβασή του κάλεσε τον υπουργό Υγείας 'Αδωνη Γεωργιάδη να ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει σε βάρος του κ. Κουρουμπλή.

Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μέσω Facebook.

«Το πρώτο προσόν ενός καλού πολιτικού είναι όταν κάνει ένα λάθος, να το αναγνωρίζει και να το επανορθώνει το ταχύτερο. Το φιάσκο που έπαθε με τα φάρμακα, ελπίζω να γίνει μάθημα στον κ. Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου