Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζητάει νέα κυβέρνηση: Να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ

Την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση επιθυμεί η Ντόρα Μπακογιάννη και ζητάει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τον Φώτη Κουβέλη, σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας.
Με αφορμή τη νέα απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που μετά τη διαφοροποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη, μετράει μια ψήφο λιγότερη, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε να
συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση, που θα περιλαμβάνει αυτή τη φορά και πάλι τη Δημοκρατική Αριστερά, μερικούς μόλις μήνες μετά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει το κόμμα του. 
«Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας» δήλωσε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ..
«Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια διπλά δύσκολη –θα έλεγα. Από τη μία μεριά η κυβέρνηση αυτή πρέπει να στηριχθεί διότι αν κάτι προέκυψε σαφώς από τη συζήτηση στη βουλή, η οποία παρεμπιπτόντως δεν ήταν του επιπέδου που θα απαιτούσε ο λαός, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Αρα αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί και να προχωρήσει και να είναι αποτελεσματικότερη στο έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας. Αυτό απαιτεί κατά τη γνώμη μου πολιτικές κινήσεις» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου