Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Όχι στη διάλυση του Ηρακλή από το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, το αίτημα ανάκλησης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με αριθ. 1721/18.11.2013 περί προσφυγής για λύση από το αρμόδιο δικαστήριο του σωματείου «Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ». Το περιφερειακό συμβούλιο ομόφωνα (με μοναδική εξαίρεση τα μέλη της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ) αποφάσισε να επιστραφεί στο υπουργείο
Οικονομικών το έγγραφο του ΣΔΟΕ για τη διάλυση του σωματείου επισημαίνοντας ότι το εν λόγω σωματείο δεν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Επίσης αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Τσαμασλή και τη συμμετοχή εκπροσώπων όπλων των παρατάξεων (πλην του ΚΚΕ), βουλευτών της πόλης και εκπροσώπων της ομάδας του Ηρακλή η οποία θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο περιφερειακό συμβούλιο έως τα τέλη Δεκέμβρη.
Περιφερειακοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις και βουλευτές που παρευρέθησαν έκαναν λόγο για πρωτοφανή μεθόδευση αναφέροντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαλυθεί ένα τόσο σημαντικό σωματείο με 105 χρόνια προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό. Μάλιστα, υποστήριξαν πως θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να μην αγγίξει κανείς τα περιουσιακά στοιχεία του Ηρακλή.
Να σημειωθεί ότι συγκέντρωση οπαδών δεν υπήρξε, ωστόσο μεμονωμένα κάποιοι φίλαθλοι έδωσαν το παρών, μεταξύ αυτών και η γνωστή Χάιδω.
Στην πρόσκληση της περιφέρερειας από βουλευτές ανταποκρίθηκαν από τη ΝΔ ο Γιώργος Ορφανός, από το ΣΥΡΙΖΑ η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο Γιάννης Αμανατίδης, από τους ΑΝΕΛ η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ενώ από το ΚΚΕ το παρών έδωσε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου