Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το μέλλον του «ΓΣ Ηρακλής» στο περιφερειακό συμβούλιο

Το μέλλον του «Γ.Σ. Ηρακλής» μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για το ιστορικό σωματείο, περνάει από την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου έχουν προσκληθεί  όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης.

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι: «Αίτημα ανάκλησης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με αριθ. 1721/18.11.2013 περί προσφυγής για λύση από το αρμόδιο δικαστήριο του σωματείου Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ». Θα προηγηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα ανάκλησης.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι βουλευτές της Α' και Β' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο εξέφρασε το αίτημα να κατατεθεί τροπολογία για τη σωτηρία του «ΓΣ Ηρακλής» που ταλανίζεται από οικονομικές ατασθαλίες προηγούμενων διοικήσεων, που ήρθαν στο φως έπειτα από ελέγχους του ΣΔΟΕ,  ενώ σήμερα παραμένει χωρίς διοίκηση.
Μέλη του περιφερειακού συμβουλίου τάχθηκαν εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και αναφέρθηκαν στη σημαντική ακίνητη περιουσία του Γ.Σ. Ηρακλής (Χορτατζήδες, Μίκρα κ.ά.), την οποία αρκετοί φαίνεται να εποφθαλμιούν.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημείωσε ότι «105 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να διαγραφούν εξαιτίας κάποιων προσώπων και κάποιων διοικήσεων που έβλαψαν και το κράτος και το σωματείο», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις και των άλλων περιφερειακών συμβούλων.
egnatiapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου