Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κόμμα της Κεντροαριστεράς ζητά το 46,6%

Μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον προκαλούν τα δημοσκοπικά ευρήματα της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».
Η οξεία πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δεν μένει απαρατήρητη από τους πολίτες, οι οποίοι ζητούν την ανασύνθεση του τρίτου πόλου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 46,6% του δείγματος απαντά «ναι» και «μάλλον ναι» στο ερώτημα εάν μέχρι τις εκλογές πρέπει ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και άλλες κινήσεις από τον χώρο της Κεντροαριστεράς να σχηματίσουν όλοι μαζί ένα νέο πολιτικό κόμμα, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς.
Επιπλέον, οι πολίτες φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν στην πράξη το εγχείρημα, καθώς στην ερώτηση εάν θα ψήφιζαν ένα τέτοιο κόμμα στις ευρωεκλογές, το 28,1% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», ενώ 68,5% απαντά «όχι» και «μάλλον όχι».
Τα παραπάνω ευρήματα προκαλούν εντύπωση, αλλά και προβληματισμό σε κάποια κομματικά επιτελεία, δεδομένου ότι αντιρρήσεις για την υλοποίηση του εγχειρήματος διατηρεί η ΔΗΜΑΡ, παρά την ανάγκη που εκφράζεται από πλευράς των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου