Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο Κ. Σκανδαλίδης ζήτησε δημοψήφισμα για τους 58 ολα οσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ

Εντάσεις, είχε η συνεδριαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βενιζέλο να απευθύνεται στον Θανο Μωραιτη για την επιστολη των 11 που ζητούσαν τη σύγκληση της ΚΠΕ και τον Κώστα Σκανδαλίδη να ζητάει στην ουσία δημοψηφισμα για τους 58 της κεντροαριστεράς.
Σε μια πολύωρη συνεδριαση, ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ πολλές φορές διέκοψε τον Θανο Μωραιτη οταν εκείνος μιλούσε για τη πρωτοβουλια των 11 στελεχών να ζητήσουν να συνεδριαση η ΚΠΕ του κόμματος: δεν το κάναμε απο κακή πρόθεση, θέλαμε να συζητήσουμε ολα αυτα σημερα που μας απασχολούν, φέρεται να είπε στον κ. Βενιζέλο ο οποίος του απάντησε οταν τον διέκοψε: συνεχώς ήμουν με τον Σαχινιδη και με σένα γιατι δεν μου το λέγατε …
Οι εντάσεις είχαν να κάνουν και με την υποθεση των 58 της κεντροαριστεράς. Ο κύριος Σκανδαλίδης, ζήτησε ένα είδος δημοψηφίσματος: να αποφασίσει η οργανωμένη βάση του κινήματος, αν θελουμε τους 58 η οχι ενώ σε οτι αφορα το θεμα της συμπόρευσης με τη ΝΔ τόσο ο κ. Σκανδαλιδης όσο και ο κ. Μωραϊτης ειπαν οτι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρεπει να συγκυβερνήσει ξανα με τη ΝΔ. Στο σημείο αυτο παρενέβη ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος απάντησε οτι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ εγινε και αποφασίστηκε απο την εποχη του Παπαδήμου ενώ σε οτι αφορά το θεμα των 58 στελεχών για την κεντροαριστερά ρώτησε τον κ. Σκανδαλίδη ποια ειναι η δική του θέση και δεν απάντησε. Σε οτι φορα το θεμα των διαφωνιών , είπε καλα ειναι αυτές να εκφράζονται αλλα σε σωστό χρονο, χώρο και συμφραζόμενα για να ερωτηθεί απο τον κ. Μωραιτη ποιον εννοεί και να του απαντήσει ευθέως ” εσένα”.
Ποιο προωθημένη ηταν η τοποθέτηση της κ. Τόνιας Αντωνιου σε οτι αφορά τη κεντροαριστερα και τα στελεχη σημειώνοντας πως αν χρειαστει να υπερβούμε σύμβολα και ονόματα είπε ενώ χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τοξικό . Κριτική άσκησε και ο Μιχάλης Καρχιμακης με παρατηρήσεις για τους 58 θεωρώντας όμως οπως αλλοι είπαν, οτι συνέβαλε στον προβληματισμό που εξέφρασαν αρκετά στελεχη οπως η κ. Κεφαλίδου, ενώ υπέρ εκφράστηκαν οι κύριοι Ρήγας, Χρηστίδης και Σαουλίδης που μίλησε περισσότερο βεβαια για τς ευρωπαϊκά ζητήματα, ενόψει ευρωεκλογών.
Ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε οτι πρεπει το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει ποιους υπηρετεί , οτι κερδίζει απο την πολιτκη τη σημερινή η ΝΔ και χάνει το ΠΑΣΟΚ, πως απαξιώνεται το κομμα αλλα και το πολιτικό σύστημα και γι αυτο χρειαζεται ένα πολιτικό σοκ με πρωτοβουλίες συγκεκριμένες και οχι με διάφορες κινησεις που θέλουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου