Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Προχωρά η μελέτη για τον αναδασμό αγροκτήματος στα Βασιλικά

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης, για την ανάθεση και υλοποίηση του έργου: «Μελέτη Β' Αναδασμού Αγροκτήματος Βασιλικών της Δ.Ε. Βασιλικών του Δήμου Θέρμης και Μ.Π.Ε. έργων αναδασμού» ενέκρινε ομόφωνα η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση των μελών της.

Η προγραμματική σύμβαση αφορά στην ανάληψη εκ μέρους του Δήμου Θέρμης της προώθησης της ανάθεσης της συγκεκριμένης μελέτης, με στόχο την άρτια και ταχεία υλοποίηση του έργου του Β' αναδασμού του αγροκτήματος Βασιλικών της Δ.Ε. Βασιλικών του Δήμου Θέρμης και την παράδοση της κυριότητας και νομής των αγροτεμαχίων στους νέους δικαιούχους.
Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων στα Βασιλικά, το οποίο εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης, ενώ με τη συγκεκριμένη ρύθμιση πρόκειται να ωφεληθούν εκατοντάδες οικογένειες. Προχωρούμε τις απαραίτητες διαδικασίες με ταχείς ρυθμούς, σε συνεργασία με το δήμο Θέρμης, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη το συντομότερο δυνατόν και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου του αναδασμού. Ένα έργο που αναμένεται να επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων της περιοχής».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής για την ομόφωνη απόφαση, ενώ επεσήμανε τη θετική υποστήριξη της δημοτικής αρχής Θέρμης για την υλοποίηση του έργου.


thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου