Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

«Φρέσκα» πρόσωπα ζητούν οι πολίτες στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης!

«Διψούν» για νέα πρόσωπα για τη θέση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι πολίτες, καθώς, όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση της εταιρίας «To the point», οι ερωτηθέντες απορρίπτουν συλλήβδην τους σημερινούς επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.     Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», σχεδόν δύο στους τρεις τους απορρίπτουν όλους: το 41,8% των ερωτηθέντων δε θέλει
να δώσει απάντηση, ενώ το 22,4% δηλώνει «κανένας». Ο νυν περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης θεωρείται καταλληλότερος από μόλις το 15,5% όσων ερωτήθηκαν, ενώ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Παυλίδη, που θεωρείται καταλληλότερος από το… 8,8% των ερωτηθέντων.
Στη δε ερώτηση «στις επόμενες εκλογές ποιο από τα παρακάτω πρόσωπα θα επιλέγατε να ψηφίσετε;» (αυθόρμητες απαντήσεις) τα αποτελέσματα είναι ΔΞ/ΔΑ 36,4%, Γιαννακίδης 21%, Κανένας 19,3%, Παυλίδης 9,5%, Χαρίτου 3,6%, Τρέλλης 2,6%, Άλλο 4,5%.
Ο κ. Παυλίδης εμφανίζει άσχημα ποσοστά και στην ερώτηση θετικής/αρνητικής γνώμης καθώς το 35,9% απαντά «δεν τον γνωρίζω»… Έχει πάντως 24,2% θετικές και μόλις 14,6% αρνητικές γνώμες.
Στο 26,5% είναι οι θετικές γνώμες για τον κ. Γιαννακίδη και στο 17,9% οι αρνητικές.
Οι αντιπεριφερειάρχες
Όσον αφορά τους αντιπεριφερειάρχες (οι ερωτήσεις έγιναν μόνο στις περιφερειακές ενότητες που διοικούν) στη Δράμα ο Γιάννης Ξανθόπουλος πραγματοποιεί «βουτιά», καθώς συγκεντρώνει 18,6% αρνητικές και μόνον 8,6% θετικές γνώμες, ενώ άνω του 50% των ερωτηθέντων δεν εκφέρει γνώμη.
Στην Καβάλα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για τον Αρχέλαο Γρανά: 35,6% είναι οι θετικές και 15,4% οι αρνητικές γνώμες. Ο Φώτης Καραλίδης στην Ξάνθη συγκεντρώνει 30,6% θετικές, αλλά και 21,4% αρνητικές γνώμες.
«Μία η άλλη» στη Ροδόπη για τον Παύλο Δαμιανίδη (27,2% θετικές, 23,5% αρνητικές γνώμες), ενώ εκείνη που κερδίζει κατά κράτος την αποδοχή των ερωτηθέντων είναι η Γεωργία Νικολάου στον Έβρο: οι θετικές γνώμες εκτοξεύονται στο 46,8%, οι αρνητικές είναι μόνο στο 12,4%, ενώ έχει και πολύ υψηλή αναγνωρισιμότητα, καθώς μόλις το 18,4% δηλώνει ότι δεν τη γνωρίζει.
Πάντως, συνολικά το έργο του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αξιολογείται θετικά από το 31% των ερωτηθέντων (θετικά 14,2%, μάλλον θετικά 16,8%) και αρνητικά από το 29,8% (αρνητικά 20,7%, μάλλον αρνητικά 9,1%). Κι εδώ οι αναποφάσιστοι κυριαρχούν: ΔΞ/ΔΑ δηλώνει το 23,5% των ερωτηθέντων, ούτε θετικά ούτε αρνητικά το 15,7%.
Όσο για τους αντιπεριφερειάρχες, μεσοσταθμιστικά ένα 30% των ερωτηθέντων στην ΠΕ που εκπροσωπούν αρνήθηκε να δώσει απάντηση, θετική αξιολόγηση κάνει το 28,7% των ερωτηθέντων και αρνητική το 24,9%.
Το γενικό κλίμα
Όσον αφορά το γενικότερο πολιτικό κλίμα καταγράφεται μια σαφής αποδοκιμασία της κυβέρνησης, καθώς το 73,1 όσων ερωτήθηκαν δηλώνει δυσαρεστημένο από το έργο της, ικανοποιημένο μόλις το 8,7%, ενώ 16% απαντά «ούτε ευχαριστημένοι ούτε δυσαρεστημένοι».
Οι πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό (69,1%) θεωρούν ως σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής τους την ανεργία, ενώ ακολουθούν το οικονομικό πρόβλημα (13,5%), η ακρίβεια (9,8%) και η υποανάπτυξη/έλλειψη υποδομών (9,7%). Στην Πέμπτη θέση της αξιλόγησης, πάντως, ακολουθεί ένα αμιγώς αυτοδιοικητικό και δη «δημοτικό» κριτήριο, η καθαριότητα.
egnatiapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου