Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σίμος Δανιηλίδης: Δεν πρόκειται να περάσει η πώληση της ΕΥΑΘ!

«Παράνομη και καταχρηστική» χαρακτήρισε την πώληση της ΕΥΑΘ ο Σίμος Δανιηλίδης, παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής το ΤΑΙΠΕΔ για την ενημέρωση των υποψήφιων επενδυτών (Suez/Άκτωρ) σχετικά με την πώληση της εταιρίας.Μιλώντας ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), που παρέστη στην εκδήλωση επικεφαλής
αντιπροσωπείας δημάρχων, κάλεσε τους υποψήφιους επενδυτές της κοινοπραξίας Suez/Άκτωρ, που διεκδικούν τη διαχείριση της ΕΥΑΘ, να ανακαλέσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, τονίζοντας ότι  ως τέτοια «δεν πρόκειται να περάσει».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ μετέφερε προς τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και τους υποψήφιους αγοραστές την θέση των δήμων του νομού, με την οποία ταυτίζονται οι τοπικές κοινωνίες, οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, και δεν είναι άλλη από την ακύρωση του διαγωνισμού και τη μεταβίβαση της ΕΥΑΘ σε διαδημοτικό σχήμα που θα συγκροτήσουν οι δήμοι.
Στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ μετείχαν οι δήμαρχοι Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Ευόσμου-Κορδελιού Στέλιος Λαφαζανίδης και ο αντιδήμαρχος Θέρμης Σ. Φάμελλος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών, «αρχικά οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο των δημάρχων στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν η κλειστή ενημερωτική σύσκεψη, θέση που ανακάλεσαν υπό την πίεση και την αποφασιστικότητα των αυτοδιοικητικών». 
Ανησυχία στους υποψήφιους επενδυτές
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση, διακόπτοντας την προγραμματισμένη ροή της, ο Σίμος Δανιηλίδης με την ανάπτυξη των τεκμηριωμένων και ολοκληρωμένων θέσεων της ΠΕΔΚΜ για μια ακόμη φορά κατέρριψε τα επιχειρήματα περί την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, μεταφέροντας ταυτόχρονα τη "σφοδρή αντίθεση της κοινωνίας και των φορέων της" απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξει. Όπως σημειώνεται μάλιστα, «η τοποθέτηση του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών έδειξε να προβληματίζει και να προκαλεί ανησυχία στο υποψήφιο επενδυτικό σχήμα, στελέχη του οποίου δήλωσαν λίγο αργότερα ότι δεν είχαν σαφή εικόνα των αντιδράσεων και των θέσεων των φορέων του νομού».
Η ανακοίνωση του δήμου καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι η κίνηση αυτή των δημάρχων «αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών που σταθερά κλιμακώνονται, και αποσκοπούν στην ακύρωση των σχεδίων της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Οι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκφράστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και στην πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα με αντιπροσωπεία της ΠΕΔ-ΚΜ, όπου εκεί ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών έστειλε επιπλέον ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάκληση της παραχώρησης των υποδομών (δίκτυα, αντλιοστάσια, δεξαμενές, κλπ.) που κατασκεύασαν οι δήμοι και παραχώρησαν στην ΕΥΑΘ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου