Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τι ειπαν οι δυο υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ Κερυ και Βενιζέλος

Στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων Αθήνας-Ουάσιγκτον ,αναφέρθηκαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αμερικανός ομόλογός του, κατά τη διαρκεια της συνάντησής τους στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών σημείωσε χρακτηριστικά ότι «στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφαλείας, η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν παράγοντας σταθερότητας για την περιοχή μας, για τα Δυτικά Βαλκάνια, για την Ανατολική Μεσόγειο». Παράλληλα
πρόσθεσε πως «σε αυτή τη βάση, υπηρετούμε τις ίδιες αξίες, τις ίδιες απόψεις και έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε την περαιτέρω συνεργασία μας ως φίλοι και σύμμαχοι».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία στην ΕΕ έκανε λόγο για « μία εξαιρετική ευκαιρία» που έχει η χώρα μας προκειμένου «να προβάλει το πρόσωπο μίας κανονικής ευρωπαϊκής χώρας, μίας χώρας πέρα από την κρίση». Χαρακτήρισε παράλληλα ως το σημαντικότερο ελληνικό πρόβλημα την κρίση και την εθνική ανασυγκρότηση «μετά από την πολύ σκληρή αυτή εμπειρία και την ανεργία».
Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζων Κέρυ, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην ενίσχυση της διμετρούς συνεργασίας σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την τρομοκρατία αλλά κια την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου