Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Βαρθολομαίος: Η προεδρία ευκαιρία για την Ελλάδα να υπερβεί τις δυσκολίες

Ως μια ευκαιρία στην Ελλάδα «για να υπερβεί ακόμα πιο σύντομα και πιο επιτυχημένα τις παρούσες δυσκολίες» χαρακτήρισε την προεδρία στην ΕΕ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ευχόμενος «να δώσει η Ελλάδα τη δική της μαρτυρία και συμβολή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος, μεταφέρει «την ευλογία και την στοργή και το ειλικρινές ενδιαφέρον της μητρός Εκκλησίας για τον ελληνικό λαό και για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει αυτός σήμερα» εκφράζοντας τη «μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ικανοποίησή του» για την τιμητική πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να παραστεί στην τελετή για την έναρξη της προεδρίας και να συναντήσει «προσφιλή πρόσωπα από την ηγεσία αλλά και από τον λαό της Ελλάδας».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρομοίασε την Ευρώπη με μια οικογένεια που αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία, όπως είπε, «με ζήλο, με προσπάθεια, με ενότητα, με ομοψυχία αυτά θα υπερπηδηθούν και θα βαδίσουμε προς ένα καλύτερο αύριο».
Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του Ευάγγελου Βενιζέλους «για την επιστημοσύνη του, την λογιότητά του και την αγάπη του προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών αφού ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την παρουσία του στην τελετή έναρξη της ελληνικής προεδρίας, προσθεσε ότι «οι δυνατότητες που έχουμε είναι μεγάλες», και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να τις αξιοποιήσουμε και προς όφελος της εκκλησιαστικής διπλωματίας. «Έχουμε ανάγκη», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος «και από την ευλογία σας και από τις προσευχές σας. Και αυτά που είπατε απηχούν πράγματι και τη δική μας αντίληψη για το πνεύμα της ελληνικής προεδρίας και τους στόχους της».
e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου