Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Επίθεση του Τ. Ρήγα γραμματέα ΚΟ σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ

Με σκληρά λόγια μιλά ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, για εκείνα τα στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και βρήκαν πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως ο ίδιος τονίζει, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατάλληλος χώρος για τους υποδεχτεί όλους αυτούς που εκτινάχτηκαν στην εξουσία και απέκτησαν και αξιόλογη περιουσία μέσα από την εξουσία».
Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αντέχει, κ. Ρήγα; Διότι βλέπουμε ότι από τα
σκληρά μέτρα άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες μεταβάλλονται ή χάνουν δυνάμεις, όπως άλλωστε και η δική σας πρόσφατα. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει η αίσθηση της αυτοσυντήρησης… Από εδώ και πέρα, πιστεύετε ότι κινδυνεύει η ενότητά της, ενόψει εκλογών και πόλωσης με την αντιπολίτευση;
Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι η πλέον «σκληραγωγημένη» πολιτικά ομάδα. Εν γνώσει των πολιτικών συνεπειών και χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, παλεύουμε να παραμείνει η χώρα όρθια και να βγει στο ξέφωτο της βιώσιμης ανάπτυξης.
Δεν θεωρώ ότι κινδυνεύει η ενότητά μας, γιατί οι μεταξύ μας σχέσεις είναι «καθαρές». Μέσα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Επεξεργαζόμαστε τα νομοσχέδια, καταθέτουμε προτάσεις, αναλαμβάνουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες, βελτιώνουμε ουσιαστικά και προς όφελος των κοινωνικά αδύναμων κάθε νομοθέτημα που έρχεται προς ψήφιση. Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι και θα παραμείνει παράγοντας σταθερότητας και εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Πολλά στελέχη σας, πρώην υπουργοί, φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ… Γιατί, κατά τη γνώμη σας, συμβαίνει αυτό και πού πιστεύετε ότι θα καταλήξει;
Υπάρχουν κάποιοι και κάποιες που η ζωή και το ΠΑΣΟΚ τούς φέρθηκαν απλόχερα και με γενναιοδωρία. Εκτινάχθηκαν πολιτικά και κοινωνικά, απέκτησαν εξουσία και ορισμένοι απέκτησαν και αξιόλογη περιουσία. Εχουν την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ, ο λαός και η χώρα συνεχίζουν να τους χρωστούν, ενώ οι ίδιοι δεν οφείλουν τίποτε σε κανέναν ούτε στην παράταξη που τους ανέδειξε. Και ενώ υπηρέτησαν τις «μνημονιακές» πολιτικές όλο το προηγούμενο διάστημα, σήμερα «πληγώνεται η δημοκρατική τους ευαισθησία», γιατί το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει -λένε- να ταυτιστεί με τη Δεξιά. Πρόκειται για αστείο άλλοθι, για να δικαιολογήσουν τον τυχοδιωκτισμό τους, την υποκρισία τους, αλλά και την πολιτική τους ανεπάρκεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατάλληλος πολιτικός χώρος για να υποδεχτεί τους περισσότερους από αυτούς. Τους ταιριάζει γάντι.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι η υπόθεση με την πρωτοβουλία των 58 της Κεντροαριστεράς δεν είναι παρά ένας μανδύας κάλυψης των «αμαρτιών» του παρελθόντος του Κινήματος που δεν μπορεί να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές ως ΠΑΣΟΚ, γιατί φοβάται ότι θα ηττηθεί… Είναι έτσι;
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη να κρυφτεί πίσω από κανέναν. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε οι «αμαρτίες» ούτε τα σκάνδαλα ορισμένων επίορκων κομματικών αξιωματούχων του. Είναι οι ανιδιοτελείς αγώνες εκατοντάδων χιλιάδων στελεχών του για τη δημοκρατία και η ανεκτίμητη διαχρονική του προσφορά για την πρόοδο της χώρας και την ευημερία των Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ο βασικός πυλώνας και το ουσιαστικό συστατικό στοιχείο της δημοκρατικής παράταξης. Διατηρεί την πολιτική του αυτονομία και παράλληλα εργάζεται για την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης και του χώρου της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Οι ορίζοντές μας δεν είναι οι εκλογές και πρόθεσή μας δεν είναι να «καπελώσουμε» ούτε να αποκλείσουμε κανέναν. Ενα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αναζητά πολιτική έκφραση και αρνείται να εγκλωβιστεί στα διλήμματα του νέου δικομματισμού-καρικατούρα που εκφράζεται από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς οφείλει και πρέπει να απευθυνθεί η νέα συμμαχία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Πώς ερμηνεύετε τις υποθέσεις με τις δικαστικές διώξεις σε διάφορα πρόσωπα -πολιτικά, επιχειρηματικά, τραπεζικά, πολιτικά; Κρύβεται κάτι από πίσω;
Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της όπως οφείλει και εμπεδώνεται πλέον στη συνείδηση των πολιτών το αξίωμα ότι «όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο». Σε αυτό βοηθούν ουσιαστικά οι θεσμοί που εγκαθιδρύθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 2010 και έπειτα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί δεν κρύβει καμία σκοπιμότητα. Αλλωστε, στόχος όλων είναι να γίνουμε ένα κανονικό κράτος ως προς όλες του τις λειτουργίες.
Εφημ παρασκήνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου