Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη βγάλει δήμαρχο Θεσσαλονίκης και η Νέα Δημοκρατία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

Καθησυχαστικές σαχλαμάρες αποδείχτηκαν οι υποσχέσεις των τοπικών διοικούντων της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου που θα ανατρέψει τον Γιάννη Μπουτάρη από τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης. Οι γιορτές πέρασαν και η Συγγρού το μόνο που κατάφερε ήταν να εντάξει το όνομα του Γιάννη Ιωαννίδη σε κάποιες δημοσκοπικές μετρήσεις προκειμένου
να αφουγκραστεί τα θέλω της τοπικής κοινωνίας. Στη συνέχεια άρχισαν τα δημοσιεύματα με τις διαρροές που θεωρούσαν την κάθοδο Ιωαννίδη δεδομένη όμως ο ίδιος ο «ξανθός» δεν είχε ιδέα για τις προθέσεις της ηγεσίας του κόμματος.
Μάλλον γιατί οι προθέσεις της ηγεσίας δεν ήταν και δεν είναι ξεκάθαρες. Μάλλον γιατί η Συγγρού κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να έρθει ο Μάιος για να ανακοινώσει υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε ο κάθε κονδυλοφόρος μπορεί να κάνει χάζι με τη γαλάζια παράταξη γράφοντας ότι ο Σαμαράς θα στηρίξει στον Δήμο Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Μπουτάρη.
Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα πολιτικών χειρισμών εντάσσοντας τα σημαντικότερα στελέχη του στον ανασχηματισμένο διοικητικό μηχανισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μπορεί τα ποσοστά του Κινήματος να είναι απογοητευτικά σε πανελλαδικό επίπεδο όμως το πράσινο στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης έχει αποδείξει ότι είναι απόρθητο φρούριο.
Το απέδειξε περίτρανα μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Στις 7 Νοεμβρίου του 2010 η κατακερματισμένη γαλάζια παράταξη προηγείτο του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ (και της ΔΗΜΑΡ) με διαφορά 5.378 ψήφων. Στις 14 Νοεμβρίου του 2010 ο Γιάννης Μπουτάρης εξελέγη δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφήνοντας τον Κώστα Γκιουλέκα μερικές εκατοντάδες ψήφους πίσω του. Όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις θυμούνται. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ είχε δουλέψει υποδειγματικά. Αντίθετα το σύστημα ΝΔ είχε γεμίσει μαχαιριές την πλάτη του υποψηφίου του.
Από τότε μέχρι σήμερα τα πράγματα δεν έχουνε αλλάξει πολύ. Οι εκλογές πλησιάζουν. Το Σύστημα δείχνει τον Γιάννη Μπουτάρη να σαρώνει στις δημοσκοπήσεις καθώς τρέχει μόνος του σε μια κούρσα χωρίς αντίπαλο. Ο Κυρ Γιάννης, ωστόσο, δεν εφησυχάζει. Ξέρει ότι η Θεσσαλονίκη, όσο κι αν έδειξε να αλλάζει, παραμένει μια βαθιά συντηρητική πόλη. Γνωρίζει ότι τις εκλογές του 2010 τις κέρδισε χάρη στη ζηλοφθονία των δεξιών. Γνωρίζει πως για να παραμείνει Δήμαρχος θα πρέπει να συνεχίσει η γαλάζια παράταξη να είναι διχασμένη και παραλυμένη μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου