Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική, καθώς ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια για να επισκεφτεί την οικογένειά του, δεν εμφανίστηκε χθες στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας ως όφειλε.




Και ενώ ήταν συνεπής στην υποχρέωσή του αυτή, τη Δευτέρα, ανήμερα των Θεοφανίων δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δικηγόρος του Χρ. Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση, συνεπή προς το επαναστατικό προφίλ και την αγάπη του για την ελευθερία». «Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη του.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Σϊμος Κεδίκογλου, με τοποθέτησή του στον ίδιο σταθμό, χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση του δικηγόρου του Ξηρού ότι «μπόρεσε και ξέφυγε όπως κάθε επαναστάτης πρέπει να κάνει». Παράλληλα, υπογράμμισε την σημασία του να μην αντιμετωπίζονται οι καταδικασμένοι τρομοκράτες ως απλοί κρατούμενοι, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών θα φέρει αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να λαμβάνει άδειες από τις φυλακές. Συγκεκριμένα είχε λάβει επτά άδειες, με την τελευταία να είναι αυτή κατά την οποία και παραβίασε τους όρους.

Εκτοτε έχει εκδοθεί ένταλμα και έχει κινητοποιηθεί η αστυνομία, κάνοντας έρευνες ειδικά σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη προκειμένου να εντοπίσει τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Η άδεια του λήγει αύριο και θα πρέπει να γυρίσει στις φυλακές Κορυδαλλού. Παρόμοιες άδειες έχουν λάβει και τα άλλα καταδικασθέντα μέλη της 17Ν, εκτός από τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύεται εκτός φυλακής ο αδελφός του, επίσης καταδικασμένος για συμμετοχή στην 17Ν, Σάββας Ξηρός

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βρισκόταν σε άδεια από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.

politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου