Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Spiegel: «Η κατά φαντασίαν ίαση του Σαμαρά»

Βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά από το Spiegel, με άρθρο του υπό τον τίτλο «Αποτυχημένο κράτος η Ελλάδα. Κατά φαντασίαν θεραπευμένος ο Σαμαράς».Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για στασιμότητα στη δημοσιονομική εξυγίανση και αναφορά στη μετακίνηση του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε
επίπεδο δήμων και κοινοτήτων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας και διερωτάται:
«Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα ‘αποτυχημένο κράτος’ (failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν»; Το Spiegel σημειώνει ότι η μετακίνηση του Φούχτελ αποτελεί ενδεχομένως μία σύμπτωση στις ανακατατάξεις που επέφερε ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, αυτή η σύμπτωση «πέφτει στο μάτι» με αφορμή την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου».
Το περιοδικό σημειώνει ακόμα ότι, σύμφωνα με αξιωματούχους των Βρυξελλών, η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί από το 2015 ένα ακόμη πρόγραμμα βοήθειας 8 έως 10 δισ. ευρώ.
«Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται με αυτοπεποίθηση μία προεδρία ‘της ελπίδας’, μιλώντας φυσικά για τη χώρα του, η οποία φέρει μαζί της για το διάστημα της εξάμηνης προεδρίας έναν θετικό απολογισμό».

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου