Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

''ΣΑΡΩΝΕΙ'' Η ΧΙΛΑΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2016...

Τη... σκόνη της Χίλαρι Κλίντον «τρώει» ο ευτραφής Κρις Κρίστι καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντιτου Ρεπουμπλικανου κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ σε περίπτωση αναμέτρησής τους για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ
(2016).   

Καθώς το άστρο του Κρίστι ξεθωριάζει υπό την πίεση των τελευταίων σκανδάλων, η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ρεπουμπλικανος κυβερνήτης υπολείπεται της πρώην υπουργού Εξωτερικών με διαφορά που φθάνει το 16%.

Υπενθυμίζεται ότι, το ισχυρότερο, μέχρι σήμερα, «χαρτί» των Ρεπουμπλικανών για τις επόμενες προεδρικές εκλογές εκτέθηκε στα μάτια των Αμερικανών μετά την αποκάλυψη ότι συνεργάτες του φέρονται να έδωσαν οδηγίες να προκληθεί... μποτιλιάρισμα σε δήμο της πολιτείας για να «χαντακώσουν» δήμαρχο που δεν τον είχε υποστηρίξει.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης, το 55% των Αμερικανών θα επέλεγε τη Χίλαρι για πρόεδρο των ΗΠΑ και το 39% τον μέχρι πρόσφατα δημοφιλή Ρεπουμπλικάνο πολιτικό.

Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στο εσωτερικό μέτωπο των Δημοκρατικών αφού, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, επτά στους δέκα υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος ή προσκείμενων σε αυτό πιθανόν να υποστήριζαν την υποψηφιότητά της.

Επίσης, το 15% θα στήριζε έναν πιο συντηρητικό υποψήφιο ενώ ένας στους δέκα θα υποστήριζε πιο φιλελεύθερο υποψήφιο.

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, εκτός από το όνομα του Κρίστι ακούγεται και ένα νέο όνομα, αυτό του πρώην κυβερνήτη του Αρκανσο, Μάικλ Χάκαμπι.

Το 14% των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνικου Κόμματος ή των προσκείμενων σε αυτό θα υποστήριζε την υποψηφιότητα του Χάκαμπτι για το χρίσμα του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου