Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Στο δημαρχείο Νεάπολης- Συκεών το ΚΕΠ Συκεών

Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών λειτουργεί πλέον το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Συκεών, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μετεγκατάστασής του την περασμένη εβδομάδα.
Το ΚΕΠ λειτουργούσε μέχρι πρότινος στην οδό Ρήγα Φεραίου, ενώ η δημοτική αρχή είχε από καιρό κινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για τη στέγαση των υπηρεσιών του στο δημοτικό κατάστημα, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Έχοντας, λοιπόν, «ωριμάσει» οι συνθήκες, αξιοποίησε το υγιές δημοτικό ταμείο και χρηματοδότησε μια σημαντική τεχνική παρέμβαση που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τους δημότες και κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Συκεών.
Κύριοι στόχοι είναι να λειτουργούν συγκεντρωμένες σε ένα χώρο όλες οι δημοτικές υπηρεσίες (Συμβουλευτικός Σταθμός-Κοινωνικές Υπηρεσίες, Δημοτολόγια, κ.ά.) που μπορεί να χρειάζεται ο πολίτης και ο επαγγελματίας, και μάλιστα σε συνεχές ολοήμερο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς και να επιτευχθεί μεγαλύτερη οικονομία στα λειτουργικά έξοδα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της μετεγκατάστασης του ΚΕΠ, της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού του νέου χώρου, ανήλθε σε 120.000 ευρώ, τα οποία καλύφθηκαν από το ταμείο του δήμου.
Τέσσερα ΚΕΠ στα πρώην δημαρχεία
Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διαθέτει τέσσερα ΚΕΠ στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητές του, τα οποία στεγάζονται στα αντίστοιχα δημοτικά καταστήματα Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, στο πλαίσιο της πάγιας στόχευσης για δημιουργία ενός δημοτικού δικτύου σύγχρονων και αξιόπιστων υπηρεσιών που να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.
«Οι συμπολίτες δικαιούνται να έχουν υπεύθυνη πληροφόρηση και εξυπηρέτηση καθημερινά, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, να έχουν κοντά τους τις δημοτικές υπηρεσίες, να κερδίζουν χρόνο και να δρομολογούν σωστά τις υποθέσεις τους. Όλα αυτά θέλουμε, και προσπαθούμε, να τους τα παρέχουμε», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. «Δεν είναι μόνο καθήκον μας, αλλά και χαρά μας, να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, στην αποτελεσματικότερη Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο χρήσιμο δήμο για κάθε πολίτη. Γι’ αυτό και ήμασταν ο πρώτος δήμος το 1995, στον πρώην δήμο Συκεών, που θεσπίσαμε την ολοήμερη λειτουργία κρίσιμων για τους συμπολίτες μας δημοτικών τμημάτων, καθώς και την ταχυδρομική αποστολή ληξιαρχικών πράξεων και πιστοποιητικών παιδιών. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε με νέες ενέργειες και δράσεις, αξιοποιώντας σωστά και αποδοτικά το ισχυρό αποθεματικό του δημοτικού ταμείου».
Το ΚΕΠ Συκεών στελεχώνεται από πέντε υπαλλήλους που μισθοδοτούνται από το δήμο και λειτουργεί στον αυλόγυρο του δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών (οδός Σ.Στεφάνου Σαράφη 1), ενώ στην είσοδό του υπάρχει ειδική ράμπα για τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, καθώς και μεγάλος χώρος στάθμευσης οχημάτων.
Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες αρμοδιότητάς του. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα: 2313 313186, -187, -188 και το νούμερο φαξ το: 2313 313189.
Σημειώνεται ότι το ΚΕΠ Συκεών στην οδό Ρ.Φεραίου ήταν από τα πρώτα ΚΕΠ που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη χώρα, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το Μάρτιο του 2003, με τα επίσημα εγκαίνιά του να τελούνται τον Ιούνιο του ίδιου έτους από τον τότε υφυπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Σταύρο Μπένο.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου