Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Νίκη των Σοσιαλιστών στις Ευρωεκλογές

Πρώτο κόμμα οι Σοσιαλιστές στην κάλπη των Ευρωεκλογών δείχνει η πρώτη πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Δημοσκόπησης PollWatch Europe. Αν επιβεβαιωθεί, οι εκλογές του Μαϊου θα δώσουν τη νίκη στους Σοσιαλιστές για πρώτη φορά από το 1994.
Τα αποτελέσματα δίνουν στην ομάδα της Κεντροαριστεράς 221 από
τις 751 έδρες δηλαδή 29%. Σήμερα το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα κατέχει 194 έδρες.
Η κεντροδεξιά, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καταλαμβάνει με βάση τη δημοσκόπηση, 202 έδρες, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες από τις 274 έδρες που έχει σήμερα.
Η δημοσκόπηση προβλέπει επίσης νίκη των εθνικιστικών, ακροδεξιών και λαϊκιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες. Στη Γαλλία, πρώτο κόμμα προβλέπεται να αναδειχθεί το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν με 20 έδρες ενώ στην Ιταλία πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο με 24 έδρες.

Περίπου το 30% των ψήφων παίρνουν κόμματα που αντιτίθενται ή στέκονται κριτικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 
Μεγάλη άνοδος προβλέπεται και για τις δυνάμεις της ακροδεξιάς σε Βέλγιο, Αυστρία, Ιταλία και Σουηδία που σχεδιάζουν να συμμαχήσουν με τη Λεπέν για να καταλάβουν συνολικά 38 θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Συνολικά η ακροδεξιά και τα εθνικιστικά κόμματα θα καταλάβουν 92 έδρες.
Στην Ελλάδα, 2 έδρες καταλαμβάνει η κεντροαριστερά, 6 έδρες η κεντροδεξιά, 9 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, 1 έδρα το ΚΚΕ και 3 η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Εθνικών Κινημάτων στην οποία εντάσσεται και η Χ.Α.
Περίπου το 30% των ψήφων παίρνουν κόμματα που αντιτίθενται ή στέκονται κριτικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου