Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: «Τρίτος πόλος» με Μπεγλίτη, Καστανίδη

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη και τα πολιτικά πρόσωπα που υπογράφουν για την δημιουργία του προοδευτικού πόλου που συγκροτεί η ΔΗΜΑΡ με συνεργαζόμενες κινήσεις και προσωπικότητες.

Στην κίνηση έχουν ενεργό ρόλο οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης και Πάνος Μπεγλίτης
Το ερχόμενο Σάββατο στις 22 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος
όπου θα κληθεί να εγκρίνει το τελικό σχέδιο για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου που θα περιλαμβάνει τη διακήρυξη, την ονομασία του νέου σχήματος αλλά και τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο.
Συσκέψεις στελεχών
Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις των στελεχών της ΔΗΜΑΡ με τους συνεργαζόμενους προκειμένου να προσδιοριστεί το πλαίσιο της συμφωνίας για το όνομα και το περιεχόμενο της διακήρυξης. Στα ονόματα που έχουν προταθεί περιλαμβάνονται το «ΔΗΜΑΡ - Συμμαχία Σοσιαλιστών και Οικολόγων» ή «ΔΗΜΑΡ – Συμπαράταξη Προοδευτικών Σοσιαλιστικών Δυνάμεων». Στην κίνηση έχουν ενεργό ρόλο οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης και Πάνος Μπεγλίτης ενώ πολύ κοντά στο εγχείρημα βρίσκεται η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.
Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία του τρίτου πόλου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας χωρίς το ΠΑΣΟΚ και τους «58». Η πρόταση για θεσμοθέτηση του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές απομάκρυνε από τους «58» και τη σύμπραξή τους με το ΠΑΣΟΚ στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, τον Γεράσιμο Γεωργάτο, το μέλος της Ε.Ε. του κόμματος Ντόρα Τσικαρδάνη, και τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό.
Δηλώσεις Κουβέλη

Η πρόταση για θεσμοθέτηση του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές απομάκρυνε από τους «58» και τη σύμπραξή τους με το ΠΑΣΟΚ στελέχη της ΔΗΜΑΡ
Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του στα ΝΕΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο τόσο Γρηγόρης Ψαριανός όσο και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επιβεβαιώνοντας πλήρως δημοσίευμα του THE TOC.gr που πρώτο ανέφερε για την συμμετοχή του βουλευτή της Β' Αθήνας της ΔΗΜΑΡ στο ψηφοδέλτιο για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην συνέντευξη του στα ΝΕΑ τόνισε την ανάγκη τοποθέτησης αναγνωρίσιμων προσώπων στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την ανακοίνωση για την θεσμοθέτηση του σταυρού προτίμησης. « Εχω τον δικό τους δημόσιο λόγο όσο και τον προσωπικό τους λόγο ότι το κόμμα στο οποίο ανήκουν είναι η Δημοκρατική Αριστερά» σημείωσε ο Φώτης Κουβέλη αναφερόμενος στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο για την στάση που θα κρατήσουν ενόψει ευρωεκλογών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι και οι δύο υποψήφιοι για τις επερχόμενες ευρωεκλογές σε μία προσπάθεια να τονίσει την ενότητα του κόμματος σε αυτήν την κρίσιμη φάση και μετά από τις αναταράξεις που προκάλεσαν οι «58» στην ΔΗΜΑΡ.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου