Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Το «φύτεμα» της Ελιάς: Το κλίμα, οι συζητήσεις, τα πηγαδάκια

Τα αποκαλυπτήρια της Ελιάς που πραγματοποιήθηκαν χτες στο ΣΕΦ έγιναν στην σκιά του εκρηκτικού πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που διεκόπη αλλά και στην σκιά της απουσία τόσο του Γιώργου Παπανδρέου καθώς και των βουλευτών που ανήκουν στο μπλοκ των υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού. Οι Θάνος Μωραϊτης, Γιώργος Πεταλωτής, Φίλιππος Σαχινίδης και Παύλος Γερουλάνος αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεν έδωσαν το παρών στην πρεμιέρα της Ελιάς
στέλνοντας το μήνυμα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ακολουθήσουν τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος.
Παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν άκουγαν τις ομιλίες έλεγαν: «Ολοι ΠΑΣΟΚ ήσασταν. Φύγατε από το κόμμα για να επιστρέψετε σήμερα κάτω από την ομπρέλα της Ελιάς».
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βίντεο για το σήμα της Ελιάς στις πρώτες θέσεις κάθισαν δίπλα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στις πρώτες σειρές βρέθηκαν οι Παρασκευάς Αυγερινός, Λεωνίδας Γρηγοράκος, οι επικεφαλείς των κινήσεων καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως οι βουλευτές Π. Ρήγας, ο Γιώργος Ντόλιος, ο Πάρης Κουκουλόπουλος η Εύα Καϊλη οι ευρωβουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ Συμβλάνα Ράπτη και Άννυ Ποδηματά. Στην αίθουσα ήταν και οι πρώην βουλευτές και υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Φοίβος Ιωαννίδης και Γιάννης Καψής που είχαν έρθει για να ακούσουν τα παιδιά τους να μιλούν στην συνδιάσκεψη δηλαδή τον Γιάννη Ιωαννίδη που είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και τον υπουργό Παντελή Καψή. Μάλιστα ο Φοίβος Ιωαννίδης είχε στο πέτο ένα κλαδί ελιάς όπως και αρκετοί παρευρισκόμενοι.
Το κλίμα στα πηγαδάκια δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο. Τα στελέχη της περιφέρειας συζητούσαν έντονα το θέμα των υποψηφιοτήτων στις περιφέρειες και στους δήμους. Ο πρώην υπουργός Κώστας Γείτονας χαιρετούσε γνωστούς και φίλους από την Β. Αθηνών ενώ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης έτυχε θερμής υποδοχής. «Δεν θα καταφέρουμε να πιάσουμε διψήφιο νούμερο. Την κοντύνανε την Ελιά, είχε δίκιο η Τόνια Αντωνίου χτες στο πολιτικό συμβούλιο. Δεν μπορεί όμως να μην στηρίξει ο κόσμος αυτήν την προσπάθεια».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε την τιμητική του στους διαδρόμους αφού παλιοί φίλοι και σύντροφοι δεν έχαναν ευκαιρία να τον σταματούν για να του μιλήσουν. Δεν έλειψαν όμως και οι «γκρίνιες» στα πηγαδάκια αφού παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν άκουγαν τις ομιλίες έλεγαν με νόημα «όλοι ΠΑΣΟΚ ήσασταν. Φύγατε από το κόμμα για να επιστρέψετε σήμερα κάτω από την ομπρέλα της Ελιάς».
Από τα νέα στελέχη της Ελιάς ξεχώριζε η παρουσία του Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίος μιλούσε με στελέχη απ όλη την Ελλάδα προφανώς για να διερευνήσει τις πιθανότητες να υποστηριχτεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές που θα είναι υποψήφιος.  

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου