Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Μ.Σουλτς: Είμαι ευγνώμων που δημιουργήσατε την Ελιά

Την ανάγκη να ενωθούν οι σοσιαλδημοκράτες σε όλη την Ευρώπη για να υπερασπιστούν την κοινωνική δημοκρατία στην ΕΕ τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην Συνδιάσκεψη της Ελιάς το βράδυ της Κυριακής.


«Είμαι ευγνώμων που δημιουργήσατε την Ελιά» είπε ο Μάρτιν Σουλτς και ζήτησε υποστήριξη στην υποψηφιότητά του για μια διαφορετική Ευρώπη.
«Υπάρχει διαφορά Δεξιάς και Αριστεράς. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, την κοινωνική δημοκρατία στην Ευρώπη. Η δημοκρατία πρέπει να είναι κοινωνική για να ξεπεραστούν οι ανισότητες, για στηριχθούν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Αν η δημοκρατία δεν είναι κοινωνική τότε η δημοκρατία κινδυνεύει. Το έχουμε δει στη χώρα σας και αλλού.

»Για να εστιάσουμε την προσπάθεια σε μια οικονομική ένωση που δεν υποστηρίζει τα κέρδη των ολίγων αλλά των πολλών. Αλλά αυτό δεν θα το πετύχουμε διαιρεμένοι και γι'αυτό είναι ευγνώμων για την Ελιά. Είναι ώρα να ενωθούμε οι σοσιαλδημοκράτες σε όλη την Ευρώπη και να συνεισφέρουμε προς την ίδια κατευθυνση. Χρειάζομαι την υποστηριξή σας.

Όσοι θέλουν να με υποστηρίξουν να έρθουν στην Ελιά και να ψηφίσουν όσους θέλουν να με στηρίξουν για μια διαφορετική Ευρώπη» επισήμανε.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε τη θέση ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα έξυπνο μείγμα πολιτικής και όχι μονομερή λιτότητα.

Σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδεικνύει ως βασικές προτεραιότητες, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την δικαιοσύνη.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Σουλτς τονίζει ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας πρέπει να παραμείνουν ενωμένες και επισημαίνει ότι ο ίδιος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που θέλουν μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου