Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σκηνές ροκ και... διακοπή στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Διεκόπη η συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδρίαζε σήμερα, μετά από το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την τοποθέτηση της Τόνιας Αντωνίου.
Το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου επιτέθηκε στους Κώστα Σκανδαλίδη και Νίκο Ανδρουλάκη για την στάση που κράτησαν σε σχέση με τους 58.
Αντωνίου προς Σκανδαλίδη: «Ζήταγες την Κεντροαριστερά και
κατόπιν υπονόμευσες και πολέμησες τους 58»
Ο Κώστας Σκανδαλίδης, μετά από την τοποθέτηση της Τόνιας Αντωνίου, ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διακόψει την συνεδρίαση και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος σε έντονο ύφος προς όλους, έληξε την συνεδρίαση πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.
Τα δημοσκοπικά ευρήματα που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στο όριο του 3% έχουν δημιουργήσει εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος και είναι προφανές μετά την σημερινή συνεδρίαση ότι η ενότητα του Κινήματος στηρίζεται σε κυριολεκτικά σε μία κλωστή, αφού οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, μίλησε σε χαμηλούς τόνους και ζήτησε από όλους να συμμετέχουν στην συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, κατανοώντας όπως είπε την αγωνία όλων για το μέλλον της παράταξης.
Σημείωσε ότι η συνεργασία με την Πρωτοβουλία των 58 δεν απέτυχε και επισήμανε την ανάγκη να εκφραστούν όλοι οι κοινωνικοί χώροι στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς. Δεν επιτέθηκε σε όσους άσκησαν κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κρατώντας χαμηλούς τόνους στην ομιλία του.
Μετά από μία πεντάλεπτη ενημέρωση του Πάρη Κουκουλόπουλου, πήρε τον λόγο η Τόνια Αντωνίου, η οποία επιτέθηκε κατά μέτωπο τόσο στον Κώστα Σκανδαλίδη όσο και στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Οι επίμαχοι διάλογοι
Αναφερόμενη στον Κώστα Σκανδαλίδη είπε χαρακτηριστικά: «Κώστα, ζήταγες την Κεντροαριστερά και κατόπιν υπονόμευσες και πολέμησες τους 58. Με ακρωτηριασμένη την Ελιά μία μέρα πριν λες ότι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε πέθανε».
Αντωνίου σε Ανδρουλάκη: «Ζητούσες πανστρατιά και μετά έθετες ασυμβίβαστα. Να μπεις εσύ υποψήφιος ευρωβουλευτής»
Απευθυνόμενη επίσης στον γραμματέα της ΚΠΕ, Νίκο Ανδρουλάκη επισήμανε: «Ζήτούσες πανστρατιά και μετά έθετες ασυμβίβαστα. Προτείνω να μπεις υποψήφιος ευρωβουλευτής για να συμβολίσει την πανστρατιά των στελεχών για το ευρωψηφοδέλτιο».
Μετά το πέρας της εκρηκτικής ομιλίας της Τόνιας Αντωνίου, ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει την συνεδρίαση και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε έντονο ύφος δήλωσε ότι αυτή δεν είναι συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
«Δεν μπορεί να συνεχισετεί η συζήτηση σε αυτό το επίπεδο. Δεν βλέπετε τίποτε θετικό», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  

thetoc

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς σύντροφοι φοβάστε να πείτε στον εαυτό σας την αλήθεια! Ποιά αλήθεια: Το ΠΑΣΟΚ , παιδί του Ανδρέα, μετά τον Ανδρέα, παρά τις όποιες προσπάθειες, συνεχώς φθίνει, σήμερα είναι στο απόλυτο Ναδιρ! Καιρός είναι να αναδυθεί νέος σχηματισμός λχ Σοσιαλοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδας ( SPD ) με νέο μανιφέστο, νέα οργανωτική δομή, αρχηγό κτλ. Η φτώχεια της χώρας σε ηγετικές μορφές είναι γενικά τεράστια, όμως οι κοινωνικές καταστάσεις γεννούν ηγέτες! Ο κόσμος μας περομένει να ανοίξει μια ομπρέλα του χώρου για στεγαστεί! Τι περιμένετε, τι τρώγεστε! Θα χάσετε το τρένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή