Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νιόβη Παυλίδου : Επισκέφθηκε τη ΔΕΘ και τον ΣΕΒΕ



Τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης , επισκέφθηκε η επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα.
   Ο κ. Τζήκας εξήγησε στην κ. Παυλίδου ότι η ΔΕΘ περνάει σε μία νέα εποχή μέσα από την αναβάθμιση των κλαδικών της εκθέσεων και την ανάδειξη νέων προιόντων δίνοντας έμφαση
στην εξωστρέφεια. Παράλληλα, όπως τόνισε, προσπαθεί να «ξαναχτίσει» τη σχέση της με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και να εξελιχθεί σε εκθεσιακό κέντρο των Βαλκανίων.
   Από την πλευρά της η κ. Παυλίδου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΔΕΘ είναι ένας από τους θεσμούς που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας, ενώ υπογράμμισε ότι βασική θέση της παράταξης «Πολίτες Μπροστά» είναι η προβολή των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιφέρειας, η ανάδειξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας σε διεθνές επίπεδο.
   Στη συνέχεια η κ. Νιόβη Παυλίδου επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΕΒΕ όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημήτρη Λακασά με τον οποίο συζήτησαν για την πορεία των εξαγωγών αλλά και για τη ζώνη καινοτομίας.
   Συγκεκριμένα ο κ. Λακασάς ανέφερε ότι οι εξαγωγές εξακολουθούν να αποτελούν ένα δυναμικό «κομμάτι» της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο αναφέρθηκε σε μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς όπως, για παράδειγμα, το πρόβλημα ρευστότητας, η αβεβαιότητα στο φορολογικό περιβάλλον και το κόστος διοδίων. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ έδωσε έμφαση στη ζώνη καινοτομίας που, όπως τόνισε, μπορεί να προσελκύσει επενδυτές διατυπώνοντας ωστόσο το αίτημα προς την πολιτεία να δώσει λύση στο θέμα της χωροθέτησής της.
   Η κ.Νιόβη Παυλίδου αναπτύσσοντας τις θέσεις της παράταξης για το νευραλγικό αυτό θέμα ανέφερε ότι «η ζώνη καινοτομίας συνδέοντας την έρευνα με παραγωγικές δραστηριότητες μπορεί να αποτελέσει έναν δυναμικό αναπτυξιακό κορμό. Αλλωστε η Περιφέρεια έτσι, όπως την οραμματίζεται η ίδια, θα έχει ως βασικές της προτεραιότητες τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την καινοτομία και την εξωστρέφεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου