Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Παραιτείται από το ΚΕΘΙ η Εύα Καϊλή

Με αφορμή τη συνάντησή της με τον γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και συνυποψήφιό της ευρωβουλευτή της Ελιάς με την ιδιότητα της προέδρου του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας και διάφορα σχόλια που είδαν το φως του …Διαδικτύου, η Εύα Καϊλή ανακοίνωσε – μέσω του λογαριασμού της στο Twitter – ότι όπως ορίζει νόμος θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΚΕΘΙ την ερχόμενη Τετάρτη 30 Απριλίου, καθώς αποδέχθηκε την
πρόταση να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής.
Η είδηση της συνάντησης Χρηστίδη – Καϊλή, έχει συνέχεια. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του κέντρου, η θέση της προέδρου του ΚΕΘΙ ήταν άμισθη. Στους έξι μήνες που ήταν εκεί η κ. Καϊλή έγιναν περικοπές δαπανών κατά 50%, κάτι που αποτελούσε προϋπόθεση ώστε το ΚΕΘΙ να διατηρηθεί ανοικτό, καθώς έχει έξι υπαλλήλους και δίνει περίπου 100 θέσεις εργασίας, ενώ χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια.
Μια από τις βασικές δράσεις του ΚΕΘΙ ως φορέα υλοποίησης προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι να παρέχει δωρεάν νομική και ψυχολογική υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης και για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί η τηλεφωνική γραμμή: 15900.

Όπως διαβεβαιώνουν εκ μέρους του ΚΕΘΙ, όλα γίνονται μέσω Διαύγειας και με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Διεύρυνση συνεργασιών και νέα προγράμματα
Το νέο ΔΣ έκρινε απαραίτητο να διευρυνθεί ο χαρακτήρας του Κέντρου, για την προσέλκυση νέων προγραμμάτων, στήριξης νέων και γυναικών, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, όπως για παράδειγμα ίδρυση γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών, αλλά και κατά των διακρίσεων με προγράμματα που προωθούν την ομαλότερη ένταξη των νομίμων μεταναστριών στην κοινωνία μας.
Άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας με Έλληνες του εξωτερικού για ενδεχόμενες συνεργασίες, όπως για παράδειγμα έρευνες Ελλήνων καθηγητών του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον και προτάσεις αντιμετώπισης του φαινομένου «Brain Drain» της χώρας μας.
Η κ. Καϊλή όταν ερωτάται, απαντά ότι στα δύο ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό, για να βρει προγράμματα, εκτός από τα εισιτήρια οικονομικής θέσης, κάλυψε μόνη της έξοδα διαμονής. Υποστηρίζει ακόμα ότι αποδέχθηκε την πολιτική, πλην άμισθη θέση στο ΚΕΘΙ αν και της προτάθηκαν πιο σημαντικές και πιο βολικές. Ήθελε, λέει στους συνομιλητές της, να παραμείνει ανεξάρτητη και εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα και αυτή ήταν η προϋπόθεση για να δεχτεί την τιμητική πρόταση του Λεωνίδα Γρηγοράκου -αν και εκλέχθηκε πρώτη βουλευτής Θεσσαλονίκης και έχασε την έδρα από τον Ευ. Βενιζέλο.
Δεν αποδέχτηκε, λέει επίσης, κανέναν διορισμό σαν αντάλλαγμα όπως συνηθίζεται (σ.σ. της προτάθηκε δηλαδή;) αλλά παρόλα αυτά κατέβηκε υποψήφια με την Ελιά στις ευρωεκλογές, σε ένα πανελλαδικό ψηφοδέλτιο, κάτι που – όντως – δεν θα τολμήσουν πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου