Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Σίμος Δανιηλίδης : Σάλπισμα νίκης από τον Άγιο Παύλο!

Ισχυρό μήνυμα νίκης έστειλε χθες (11.5) από τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης», δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ανοίγοντας τον κύκλο των τεσσάρων προεκλογικών συγκεντρώσεων του συνδυασμού στις Δημοτικές Ενότητες.   
Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, που συγκεντρώθηκε μπροστά στο εκλογικό κέντρο, ο Σίμος Δανιηλίδης κάλεσε τους συμπολίτες μας σε
δυναμική συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για τη νίκη του συνδυασμού από την πρώτη Κυριακή.
«Με το χαμόγελο και την ελπίδα της σιγουριάς, είμαστε νικητές από την πρώτη Κυριακή. Αυτή είναι η δικαίωσή μας. Έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη δύναμη για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε περισσότερα για τον τόπο μας», τόνισε, καλώντας όλους να κρίνουν και να ελέγχουν τη δημοτική αρχή αυστηρά, αλλά δίκαια.
«Ο λαός πολύ σωστά κάνει και αναδεικνύει ως πρώτο κριτήριο επιλογής του δημάρχου την εντιμότητα και τη νομιμότητα. Πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία, ισονομία, αξιολόγηση και αποτέλεσμα, κι εμείς, με το έργο μας και την υποδειγματική διαχείριση των δημοτικών θεμάτων, έχουμε αποδείξει ότι παραμένουμε σταθεροί στην επιλογή μας για διαφάνεια, απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων, κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία», σημείωσε ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης».
Όπως ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει χαρακτηριστεί δήμος-πρότυπο σε όλη την Ελλάδα για το ισχυρό δημοτικό ταμείο των 30,1 εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας ξεχρεώσει τα δάνεια των πρώην δήμων, και ειδικά του πρώην δήμου Νεάπολης, και χωρίς ποτέ να προσφύγει σε δανεισμό.
Χάρη στην υγιή οικονομική κατάσταση του δήμου, για το «οικονομικό θαύμα» του οποίου μιλούν οργανισμοί και φορείς σε όλη τη χώρα, η δημοτική αρχή μπορεί και κατασκευάζει έργα με δημοτικά κονδύλια, μπορεί και δρομολογεί πρωτοποριακές δράσεις κοινωνικής πολιτικής στις οποίες αναδεικνύεται επί σειρά ετών «πρωταθλητής» δήμος σε όλη τη χώρα, μπορεί και δημιουργεί μια ομπρέλα προστασίας και φροντίδας για τους συμπολίτες μας.
«Η εποχή των κρατικοδίαιτων δημοτικών διοικήσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι εποχές με τους δημάρχους που ζητούσαν από τους φίλους τους υπουργούς να χρηματοδοτήσουν έργα πέρασε οριστικά στο παρελθόν», επισήμανε ο Σίμος Δανιηλίδης, για να προσθέσει: «Εμείς δεν είμαστε πρωταθλητές στις απευθείας αναθέσεις έργων και τα… 45άρια. Ακολουθούμε τις ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες και τους διαγωνισμούς που προβλέπει η νομοθεσία, εδραιώνοντας κανόνες πλήρους διαφάνειας και νομιμότητας».
"Δεν συμβιβαζόμαστε..."
Ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης» παρουσίασε έναν απολογισμό έργων και δράσεων που έγιναν στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων την τριετία 2011-2013, καθώς και το πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία.
Ειδική αναφορά έκανε στα θέματα παιδείας και σχολικής στέγης, κάνοντας λόγο για «πάθος με την παιδεία». «Παρά τα οργανωμένα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον πόλεμο που δεχόμαστε, εμείς δεν συμβιβαζόμαστε και δεν υποχωρούμε. Δεν αποχαρακτηρίζουμε κανένα χαρακτηρισμένο χώρο για κατασκευή σχολείου ή οποιαδήποτε άλλης υποδομής χρειάζεται το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, κι αυτό ας το έχουν υπόψη τους όλοι. Παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας, κι έχουμε αποδείξει πως ό,τι λέμε, το κάνουμε».
Ο Σίμος Δανιηλίδης κάλεσε τους συμπολίτες μας να «μην δώσουν λευκή επιταγή σε κανέναν», αλλά να ρωτήσουν τους άλλους συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου ποιο είναι το πρόγραμμά τους και πως σκοπεύουν να διαχειριστούν τις δημοτικές υποθέσεις, έχοντας αποδεδειγμένη άγνοια και στα πιο βασικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων ενός δήμου.
Παρουσιάζοντας τέλος το ψηφοδέλτιο της νίκης και προσκαλώντας όλους τους υποψήφιους δίπλα του, τόνισε: «Με το χέρι στην καρδιά λέμε ότι έχουμε τον καλύτερο συνδυασμό και είμαστε απόλυτα υπερήφανοι και για τα 124 στελέχη του. Συνεχίζουμε δυναμικά μαζί, πρωταγωνιστές και τα επόμενα χρόνια για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του».

Σήμερα στα Πεύκα
Το πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων της «Νέας Αυτοδιοίκησης» συνεχίζεται σήμερα (12.5) στα Πεύκα, στις 7.30μ.μ., μπροστά στο εκλογικό κέντρο (διασταύρωση Λεωφόρου Παπανικολάου και οδού Ειρήνης, σιντριβάνι).
Την Τετάρτη 14 Μαΐου το ραντεβού δίνεται στη Νεάπολη, στις 7.30μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης (ρολόι), ενώ οι προεκλογικές συγκεντρώσεις ολοκληρώνονται με τη μεγάλη συγκέντρωση νίκης την Παρασκευή 16 Μαΐου στις Συκιές, στις 7.30 το απόγευμα, μπροστά στο δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου