Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για 100 δόσεις στα ληξιπρόθεσμα

Κατ' αρχήν συμφωνία για την αύξηση των δόσεων των ληξιπρόθεσμων χρεών επιτεύχθηκε στην χτεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία συμμετείχαν ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Γιώργος Κουτρουμάνης με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες βάση της συζήτησης αποτέλεσε η
πρόταση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να επεξεργαστούν περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να καταλήξουν σε τελική συμφωνία η οποία θα τεθεί υπό την τελική έγκριση των δύο πολιτικών αρχηγών.
Επίσης οι δύο πλευρές συμφώνησαν αρχικά στην απόδοση έως και 5 πλασματικών χρόνων στους σχολικούς φύλακες που είναι άνω των 50 ετών αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.
Η απόδοση πλασματικών χρόνων αφορά την πρώτη πενταετία λειτουργίας του θεσμού των σχολικών φυλάκων όπου οι εργαζόμενοι δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων είχε δεσμευτεί ότι θα ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνησης με στόχο να αποδοθούν τα 5 πλασματικά χρόνια τα οποία αφορούν περισσότερους από 500 εργαζόμενους.
Στην επόμενη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου θα τεθούν και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την δημόσια διοίκηση. Τέλος οι δύο πλευρές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και άλλες συναντήσεις προκειμένου να προετοιμάσουν καλύτερα τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τις προαπαιτούμενες δράσεις για τα δάση, την χρηματοδότηση των κομμάτων, την συγχώνευση των επικουρικών ταμείων και την κατάργηση των φόρων υπερ τρίτων. 

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου