Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Δεν ψηφίζει ο Λυκούδης το δημοψήφισμα Ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ λόγω ΔΕΗ

Εκδηλώθηκε το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ με αφορμή τη «μικρή ΔΕΗ», καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο επικεφαλής της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, Σπύρος Λυκούδης, ξεκαθάρισε πως δε θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.Κατά πληροφορίες, ο βουλευτής Επικρατείας της
ΔΗΜΑΡ προειδοποίησε τον Φώτη Κουβέλη πως αν το κόμμα του στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και συνυπογράψει την πρόταση, «θα υπογράψει τον πολιτικό του θάνατο».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πρόταση δημοψηφίσματος, ώστε να δημιουργήσει μπλοκ εξουσίας και να βρει τους 120 βουλευτές που θα μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή.
Αμετακίνητος ο Κουβέλης
Το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο, αφού ο Φώτης Κουβέλης δεν κάνει πίσω στην απόφασή του να υποστηρίξει η Αγίου Κωνσταντίνου το αίτημα της Κουμουνδούρου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε στα στελέχη του να εγκρίνουν τη συμφωνία με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο στη ΔΗΜΑΡ ότι όσοι βουλευτές στηρίζουν -έστω και υπό προϋποθέσεις- τον πρόεδρο του κόμματος, θα στηρίξουν και την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Οι Νίκος Τσούκαλης, Μαρία Ρεπούση, Γιάννης Πανούσης, Γιώργος Κυρίτσης, Μαρία Γιαννακάκη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Μίνα Ξηροτύρη και Θωμάς Ψύρρας αναμένεται να συνυπογράψουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον αντίποδα, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός όχι μόνο δε θα υπογράψουν, αλλά θα την καταψηφίσουν στη Βουλή -αν η πρόταση συγκεντρώσει 120 ψήφους και φτάσει στο σημείο της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του σώματος. Τέλος, με τη στάση που τηρεί ο Σπύρος Λυκούδης φλερτάρει η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, ενώ η Νίκη Φούντα τάσσεται μεν υπέρ του δημοψηφίσματος, αλλά όχι με τους όρους που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου