Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Παραίτηση Ανδρουλάκη απο τη θέση γραμματέα ζητεί η Τόνια Αντωνίου

Αρχισαν τα όργανα στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Η Τόνια Αντωνίου στην τοποθέτησή της επιτέθηκε εκ νέου στον Γραμματέα της ΚΠΕ Νίκος Ανδρουλάκη λέγοντας: « να ενημερωθεί το πολιτικό συμβούλιο εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παραμείνει Part time γραμματέας», ζήτησε την παραίτηση του και
εκείνος αποχώρησε απο τη συνεδρίαση.     
Η Τόνια Αντωνίου επισήμανε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε θέσει ο ίδιος μία σειρά από ασυμβίβαστα στο παρελθόν αλλά τώρα παραμένει και ευρωβουλευτής και γραμματέας του κόμματος.
Σε παλαιότερη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που τελικά δεν ολοκληρώθηκε η κ. Αντωνίου είχε επιτεθεί στους Νίκο Ανδρουλάκη και Κώστα Σκανδαλίδη κατηγορώντας τους ότι υπονόμευαν την ΕΛΙΑ.

Βολές Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του κατά την έναρξη της συνεδρίασης με αφορμή την ψήφιση του νόμου για την μικρή ΔΕΗ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «συντεχνιασμό, παρεμπόδιση διαρθρωτικών αλλαγών, ετερόκλητη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, δημοψήφισμα υποτίθεται στο όνομα της ακινησίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι στο όνομα της κοινωνίας και του καταναλωτή, συσχέτιση αυτής της γραμμής με το μείζον θετικό θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και επιδίωξη πρόωρων εκλογών αντί της εθνικής ενότητας, της εθνικής ομάδας, της εθνικής διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση».
Τόνισε ότι οι πραγματικές προτεραιότητες της χώρας δεν είναι « η μικρή ΔΕΗ και το δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα, ούτε το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει ζωντανή τη γραμμή της έντασης και της εφόδου».
Βενιζέλος«Θα κάνω τα πάντα να διαφυλάξω τον τόπο και την παράταξη».
Διαχωρίζοντας την θέση του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ υπογράμμισε ότι: «ποτέ δεν κάναμε άλλωστε την επιλογή της μονομερούς στρατηγικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο θέμα της ηγεσίας της παράταξης την οποία χαρακτήρισε «ηγεσία ανάγκης εθνικής. Δεν είναι μια ηγεσία πολυτέλειας, όπως κάποτε στη χώρα, όπου αν γινόσουνα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γινόσουνα αργά ή γρήγορα και πρωθυπουργός. Αν δεν γινόσουνα αυτομάτως πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η παράταξη του ανέθεσε τον εξαιρετικά αυτό τιμητικό ρόλο κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες το Μάρτιο του 2012.
«Δεν έχω ποτέ την αίσθηση ότι μπορείς να επιβαρύνεις την παράταξή σου», είπε ο κ. Βενιζέλος και έστειλε μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας: «Αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να έχουμε σοβαρότητα, να έχουμε συνέπεια στις επιλογές μας και επίσης να έχουμε συνείδηση του ρόλου μας και πρέπει να σας πω ότι έχω πλήρη συνείδηση και του ρόλου μου και της αποστολής μου και της ευθύνης μου και του ιστορικού χρόνου, γιατί φυσικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα και μόνο. Μην παρεξηγήσετε ποτέ ποιες είναι οι προτεραιότητές μου. Είναι πάρα πολύ καθαρές. Με ενδιαφέρουν τα μείζονα. Με ενδιαφέρει να διαφυλαχτεί ο τόπος και η παράταξη. Και ως εκ τούτου θα κάνω τα πάντα, προκειμένου να πετύχουμε αυτό μας το στόχο. Και είναι από ένα σημείο και μετά δυσάρεστο και θα έλεγα ίσως και λίγο κωμικό, να αντιστρέφονται οι ρόλοι και να γίνονται κριτές οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι».

Τα τρία καθήκοντα του ΠΑΣΟΚ 

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα τρία καθήκοντα που έχει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη: «Πρώτο καθήκον μας είναι λοιπόν η χώρα. Η προοδευτική σταθερότητα, η καλή, αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης, η ανάδειξη του προοδευτικού προσήμου και του προοδευτικού πόλου. Η προοδευτική σταθερότητα, η εθνική διαπραγμάτευση, η διεκδίκηση της εθνικής ενότητας, η ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, του κόσμου, η συμβολή στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων.
Το δεύτερο καθήκον είναι ο οργανωμένος και ο απροκατάληπτος διάλογος με την κεντροαριστερά, για την κεντροαριστερά επί τη βάσει των πρακτικών ερωτημάτων που αφορούν την πορεία του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντικός και διευκολυντικός ο ρόλος της Ελιάς.
Το τρίτο καθήκον μας είναι η οργανωτική ενίσχυση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς αυτοσχεδιασμούς και παραγοντισμούς. Αυτό είναι το καθήκον των οργάνων του κινήματος. Μιλάμε για ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό, για ένα ΠΑΣΟΚ που έχει τη σχέση που είπα προηγουμένως με την Ελιά». .

|
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου