Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Τσακωμός του Δημ. Καρύδη με Άδωνι και Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Δημήτρης Καρύδης μιλώντας το πρωι σε εκπομπη του mega εξαπέλυσε επιθεση εναντίον του Κ. Καραμανλή για τον οποίο ειπε οτι κρύβεται αφου πρώτα έριξε τη χωρα στα βράχια ασκώντας κριτικη στον  ΣΥΡΙΖΑ που αποφεύγει να αναφερθεί επικριτικά στην συγκεκριμένη περίοδο της πρωθυπουργία του.
ταυτόχρονα αντιπαρατεθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη
βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βαλαβανη 
Σχετικά με το νέο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους ΑΝΕΛ ο κ. Καρύδης σημείωσε : 
Επειδή συζητούμε για τις εκλογές και για τις συμμαχίες είναι φανερό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια τεράστια κρίση στρατηγικής και περισσότερο φυσιογνωμίας. Θυμάστε ότι πρόσφατα η Κεντρική του Επιτροπή – στην οποία υπήρξε μια αναταραχή με την Αριστερή τάση του κ. Λαφαζάνη και πήγε στο 60-40 – αποφάσισε ότι θα προχωρήσουν σε συνεργασίες μόνο προς τα Αριστερά και αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο. Και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ευρύτερες συνεργασίες, μιλά για συνεργασία με το κόμμα του κ. Καμμένου. Από την άλλη, ο ultra αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την καταστροφή της Ελλάδας και ξεχνά να ασκήσει κριτική και αντίθετα χαϊδεύει για την τετραετία του κ. Καραμανλή ο οποίος έφερε σε αυτή την κατάσταση τη χώρα, τη χρεοκόπησε και την έριξε στα βράχια. Αυτό είναι κρίση στρατηγικής. Μετά αναφέρονται στον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά παράλληλα κατηγορούν και τη μεταπολίτευση...
Σχετικά με τη διαπίστωση της Ν. Βαλαβάνη ότι το πρόβλημα της χώρας μας «επιτάθηκε και οξύνθηκε από την περίοδο του κ. Σημίτη και συνεχώς»
Μάλιστα! Τώρα βρήκαμε να στοχοποιήσουμε τον κ. Σημίτη. Αυτή είναι η άθλια πολιτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ τότε όλα τα μεγέθη και τα ελλείμματα και το χρέος ήταν σε ένα λογαριασμό, η χώρα παρήγαγε και είχαμε φτάσει και σε υψηλά ποσοστά ανάπτυξης. Δεν ήρθε ένα πρωί η καταστροφή όπως λέτε κ. Τάκη αλλά ήρθε επί πέντε χρόνια που η χώρα υπερχρεώθηκε, που διογκώθηκαν τα ελλείμματα. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή τη στάση και από την άλλη κάνει ανοίγματα στο πιο εθνικιστικό και ψεκασμένο κομμάτι του συντηρητικού χώρου, που είναι οι δυνάμεις του κ. Καμμένου. Εδώ κανείς βγαίνει από τα ρούχα του, γιατί ποια είναι τελικά η γραμμή ενός κόμματος που λέει ότι είναι ριζοσπαστική Αριστερά και θέλει να αλλάξει τα δεδομένα της Ελλάδας;
Αυτά είναι ανοίγματα χωρίς αρχές, χωρίς στρατηγική, χωρίς φυσιογνωμία. Είναι η αντίληψη της εφόδου προς την εξουσία, την οποία διαφημίζεις αλλά ποτέ δεν έρχεται και λες «για να καταλάβω την εξουσία μπορώ να κάνω τα πάντα». Αυτή είναι η λογική κ. Χασαπόπουλε και αυτή η άνευ αρχών συνεργασίες και συμμαχίες, είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει σε αυτή τη χώρα.

Σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν από την κυβέρνηση
Το βασικό μήνυμα που νομίζω ότι πρέπει να περάσει στη συνείδηση των πολιτών είναι ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες. Ο φορολογικός τομέας είναι ένα κομμάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Νομίζω αυτά που έχουμε πει μέχρι τώρα για τα ληξιπρόθεσμα στα ασφαλιστικά Ταμεία και τις Εφορίες, για το πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμη και για τη μείωση της έκτακτης εισφοράς όσο είναι δυνατό, αυτά είναι στόχοι οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι αυτό που αναδεικνύεται στην Ευρώπη του σήμερα, είναι μια στροφή από τη λιτότητα στην ανάπτυξη και κυρίως στα θέματα της απασχόλησης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασία. Αυτός είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός στόχος και προς τα εκεί πρέπει να στραφεί η Κυβέρνηση.
Η βασική πολιτική της Κυβέρνησης πρέπει να είναι η απεμπλοκή από την τρόικα, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από τα μνημόνια. Όταν ο κ. Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι άλλοι θεσμικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να φύγουμε από τη λιτότητα και να πάμε στην ανάπτυξη με κύρια αιχμή τα θέματα της απασχόλησης, αυτή την αντίληψη πρέπει να εκφράσει και η τρόικα. Άλλωστε τα δυο μέρη που την αποτελούν είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχετικά με τη διαπίστωση του Α. Γεωργιάδη ότι «η χώρα καταστράφηκε τη δεκαετία του '80»
Το ΠΑΣΟΚ σφράγισε την πορεία αυτής της χώρας. Στη δεκαετία του '80 υπήρξε άνοιξη στην ελληνική οικονομία. Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αυτός που συμφιλίωσε τους Έλληνες και έκανε τη χώρα παραγωγική και διεκδίκησε στην Ευρώπη τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα. Και αυτός ο οποίος εκτροχίασε τη χώρα και την πήγε κυριολεκτικά στα βράχια είναι ο Κ. Καραμανλής. Αυτό το λένε τα στοιχεία. Γιατί όταν είσαι από το 6% στο έλλειμμα και έχει φτάσει στο 16% αυτό είναι μια πραγματικότητα. Έχει απόλυτη συνείδηση ο ελληνικός λαός ποιος χρεοκόπησε τη χώρα.
(...)
Υπάρχει μια τάση που θέλει να ξεχάσουμε τι έγινε την περίοδο 2004-2009. Να ξεχάσουμε ότι υπήρχε στην Ελλάδα, που κατά τη γνώμη μας έφερε τα περισσότερα δεινά. Και όλοι χαϊδεύουν αυτιά. Ο κ. Καραμανλής έχει ακολουθήσει μια έξυπνη πολιτική δεν υπάρχει πουθενά, βγαίνει μόνο αν πάει διακοπές ή αν πάει καμία μέρα στη Βουλή να ψηφίσει. Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια αυτή η περίοδος να διαγραφεί από την ελληνική ιστορία. Δεν θα διαγραφεί, δεν γίνεται αυτό.

Σχετικά με το «λεφτά υπάρχουν»
Το «λεφτά υπάρχουν» ειπώθηκε σε συνάρτηση με την αποκατάσταση των αδικιών και στο πώς θα βρεθούν τα λεφτά. Δυστυχώς όμως μπήκαμε μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε μια κρίση και όλοι μας πετροβολούσαν. Και θα θυμάστε ότι υπήρξε τότε όλη αυτή η αντιμνημονιακή τρέλα και ήταν μαζί και η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις άλλες δυνάμεις.

Σχετικά με τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του Κινήματος
Υπάρχουν δυο εκδηλώσεις, οι οποίες θα είναι συμπληρωματικές η μία στην άλλη, η μία θα προσφέρει στην άλλη. Διότι η εκδήλωση η οποία γίνεται απόψε από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου είναι μια εκδήλωση ιστορικών ντοκουμέντων με έκθεση αρχειακού υλικού, την οποία πραγματοποιεί το ΙΑΠ. Το Ίδρυμα είναι ένας αυθύπαρκτος Οργανισμός. Είναι μια εκδήλωση παρουσίασης ανέκδοτου ιστορικού υλικού «από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» στην οποία θα πάει και θα χαιρετίσει ο κ. Βενιζέλος. Μάλιστα άκουσα ότι έχει προσκληθεί και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης. Την Τετάρτη στις 3 Σεπτέμβρη, όπως γίνεται κάθε χρόνο θα γίνει η επίσημη εκδήλωση εορτασμού της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει κ. Χασαπόπουλε είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρχει ενότητα και συσπείρωση των δυνάμεων. Αυτό απαιτεί ο κόσμος που έχει απομείνει στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ θέλει τα μηνύματα να είναι ενωτικά, να είναι συσπειρωτικά για την Παράταξή μας όχι μόνο για το τώρα αλλά και για την προοπτική της.

Σχετικά με την απουσία του Γ. Παπανδρέου από την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη
Από τον Μάιο ο Γ. Παπανδρέου είχε κανονίσει να είναι σε μια εκδήλωση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα ήθελε να είναι στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη. Ήταν και πέρσι, ήταν και πρόπερσι που μίλησαν όλοι μαζί. Αυτό που με ενδιαφέρει κ. Χασαπόπουλε είναι όλα τα ηγετικά στελέχη τα οποία έφτασαν το ΠΑΣΟΚ εδώ που το έφτασαν τα προηγούμενα χρόνια και πραγματικά υπήρξαν και λάθη αλλά υπήρχε και μια τεράστια προσφορά και μια τεράστια αλλαγή στη χώρα, να είναι απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να έχουν μέτρο ευθύνης και να κρατούν ενωμένη την Παράταξη. Αυτό θέλει ο κόσμος.
(...)
Το ΠΑΣΟΚ θέλει η προσπάθεια που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, τα πέντε χρόνια που μάτωσε, που πήρε το κόστος για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια, να υπάρχει συνείδηση. Και τα ηγετικά του στελέχη θα βάλουν πλάτη για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά η ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη. Γιατί πάντα το ΠΑΣΟΚ ήταν ο πυρήνας της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό πρέπει να γίνει.
(...)
Όλοι κάνουν κριτική και πρέπει να γίνεται κριτική σε μια δημοκρατία και σε ένα δημοκρατικό Κόμμα. Αλλά εάν τον μήνυμα το οποίο δίνεται είναι μήνυμα διαχωρισμού, είναι μήνυμα εσωστρέφειας, μάχης χαρακωμάτων αυτό είναι λάθος και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο στη σημερινή εκδήλωση.


e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου