Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Επενδυτές του Κατάρ αγόρασαν 6 εμπορικά κέντρα 125 εκ. Ευρω

Ιδιώτες επενδυτές από το Κατάρ όχι κρατικό fund ή κάποιος εμίρης απόκτησαν εμπορικά ακίνητα συνολικής αξίας 125 εκατ. ευρώ τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Doha Properties με έδρα το Ντουμπάι.Σύμφωνα με δημοσίευμα της
Καθημερινής την κίνηση αυτή επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της Doha Properties, Γιώργος Μαντζαβινάτος, η οποία εδρεύει στο Κατάρ, όπου και ιδρύθηκε πριν από περίπου 18 μήνες, ενώ αξίζει αν σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία συμμετείχε και στον διαγωνισμό για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, έχοντας ρόλο συμβουλευτικό για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές από τη Μέση Ανατολή.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μαντζαβινάτος, υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, γεγονός που προσελκύει τους Άραβες επενδυτές, ωστόσο οι ίδιοι δεν επιθυμούν να γίνονται γνωστές οι συμφωνίες τους, γι' αυτό και δεν έχουν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την εν λόγω επένδυση των 125 εκατ. ευρώ.
Οι επενδυτές από το Κατάρ σύμφωνα με τον κ. Μαντζαβινάτο έχουν ως αρχή να επιλέγουν την απόκτηση ακινήτων σε περιοχές του κόσμου που διαθέτουν ενεργειακό και γεωπολιτικό ενδιαφέρον, όπως είναι η Ελλάδα.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου