Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ρήγας κατά Χρυσοχοΐδη:Αν δεν του αρέσει τότε τι κάνει στην κυβέρνηση;

Αιχμές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και κατά όσων κάνουν όπως είπε κακό στην παράταξη άφησε ο Παναγιώτης Ρήγας. "Αν δεν του αρέσει, τότε τι κάνει στην κυβέρνηση;" τόνισε αναφερόμενος στον υπουργό Υποδομών.

"Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να έχει την πολυτέλεια να συνεχίζει την τραυματική εμπειρία του παρελθόντος των επετηρίδων, των
πρωτοκλασάτων, των αρχηγών, των οπλαρχηγών και των υποψήφιων αρχηγών. Όποιοι δεν το έχουν καταλάβει, πιστεύω ότι κάνουν κακό και στο εαυτό τους, αλλά κυρίως στην παράταξη" δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Αθήνα 9.84.
Ερωτηθείς σε ποια από όλες τις κατηγορίες που περιγράψατε, τοποθετεί τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο κ. Ρήγας ήταν ιδιαίτερα καυστικός: "Σε όλες εκείνες που δεν κατανοούν ότι σήμερα αυτό που έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ είναι να μην εμφανίζεται προς τα έξω, έχοντας στο μυαλό του εντελώς διαφορετική ατζέντα από αυτή που έχει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κοινωνία. Και θέλω να είμαι σαφής. Πράγματι η χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν πολύ ουσιαστική".
"Ειδικότερα η πρωτολογία του προέδρου του ΠαΣοΚ, του Ε. Βενιζέλου, ήταν μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση επί των σημείων που συζητήθηκαν το απόγευμα στην πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Οι τοποθετήσεις του συνόλου, σχεδόν, των συναδέλφων είχαν να κάνουν με το συγκεκριμένο θέμα. Είναι προφανές, επομένως, ότι η συζήτηση δεν παρεξέκλινε  από το αντικείμενο της. Υπήρξε όμως -και αυτό το αποτύπωσαν και τα ρεπορτάζ- η παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, η οποία ήταν εκτός τόπου και χρόνου" συμπλήρωσε. 

Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο και πορεύεται με συγκεκριμένα βήματα, τα οποία έχουν ξεκαθαριστεί. "Εν πάση περιπτώσει, όποιος είναι στέλεχος του ΠαΣοΚ και της κυβέρνησης έχει έναν παραπάνω λόγο να μετράει καλά τα λόγια του. Δηλαδή, αν δεν αρέσει σε κάποιον να υπηρετεί εκ μέρους ενός κόμματος μια κυβέρνηση, η οποία -κατά την άποψή του- δεν έχει πρόγραμμα και σχέδιο, δεν ξέρω τι κάνει μέσα σε αυτήν την κυβέρνηση" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς εάν προτείνει στον κ. Χρυσοχοΐδη να παραιτηθεί ο κ. Ρήγας είπε:"Δεν προτείνω τίποτα. Είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά και έχουμε ωριμάσει αρκετά. Οι δύσκολες συνθήκες μας ωρίμασαν ακόμα περισσότερο. Κάποιοι, όμως, φαίνεται ότι ζουν στους παλιούς καλούς καιρούς, όταν υπήρχαν αυτές οι επετηρίδες, που έφτιαχναν οι ίδιοι...".


Για τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ να ισχυρίζεται ότι είναι θύμα συνωμοσίας, o γραμματέας της ΚΟ του κόμματος υπογράμμισε ότι ο κ. Βενιζέλος είπε ακριβώς το αντίθετο. "Μίλησε γι' αυτούς που βλέπουν μονίμως συνωμοσίες ή συνωμοσιολογούν. Είπε δε -επειδή έγινε και μια αναφορά ότι "δεν χτυπάμε τους πλούσιους" από τον κ. Χρυσοχοΐδη και αναφέρθηκε και στη λίστα Λαγκάρντ- ότι όλη αυτή η ιστορία αποδείχθηκε ότι ήταν μια πολύ καλά στημένη υπόθεση από συγκεκριμένα κυκλώματα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Ήταν η μόνη περίπτωση στην οποία αναφέρθηκε. Όλες οι άλλες αναφορές του περί συνωμοσιολογίας είχαν να κάνουν με την αντίληψη κάποιων ότι όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην χώρα μας είναι προϊόντα ή αποτελέσματα συνωμοσιών".
"Δεν είπε ποτέ ο κ. Βενιζέλος ούτε ότι ο ίδιος είναι συνεχώς στόχος συνωμοσίας, ούτε κυρίως αυτό που γράφτηκε ότι βάλλεται από όλους. Είπε απλώς ότι δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που το ΠαΣοΚ πάει να σηκώσει κεφάλι, να υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι μονίμως υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια. Και αναφέρθηκε και στο γεγονός της απαράδεκτης στάσης ορισμένων ανεγκέφαλων την 1η Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο... Η συνωμοσία έχει να κάνει με την προσπάθεια ν' αποδοθεί στον Ε. Βενιζέλο, από συγκεκριμένα κυκλώματα, ότι είχε το μοναδικό στικάκι της λίστας και μάλιστα ότι το άνοιγε και έκανε χρήση για να εκβιάζει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αυτές οι αθλιότητες έγιναν. Και τελικά η διαδικασία απέδειξε ότι η λίστα Λαγκάρντ ,δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Επομένως, δεν ήταν τόσο απλό το θέμα. Αποδείχθηκε, επίσης, ότι συγκεκριμένο άτομο, το οποίο είχε την ευθύνη εκείνη την περίοδο, δεν είχε βγάλει ένα, αλλά τρία στικάκια" πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στον κ. Διώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου