Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μωραϊτης: Στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν όπως ο Καμμένος

Σε άρθρο που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ένας εκ των βουλευτών που συμπαρατάχθηκε με τον Γ. Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή απαντά στις διαρροές της Χαριλάου Τρικούπη για αντικατασταστικά συνέδρια και αναφέρεται στο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο ΠΑΣΟΚ, θέτοντας το ερώτημα «Θα
κάνουμε τελικά κάτι;»
Μιλάνε όπως ακριβώς ο Καμμένος και η ΝΔ την περίοδο 2009-2012. Ίσως νιώθουν ότι βρίσκονται ήδη σε άλλο κόμμα. 
Ο Θάνος Μωραΐτης κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι την στιγμή που «η παράταξη είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό δυστυχώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα εξαπτέρυγα επιλέγουν τον διχασμό» και τονίζει ότι «η κοινωνία έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη της βλέποντας τα παιγνίδια κοντόφθαλμων τακτικισμών».
Αφήνει αιχμές για τις άτυπες ενημερώσεις του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι «με εκτός τόπου και χρόνου, δημόσιες ή «άτυπες» τοποθετήσεις, επιλέγουν να κλείσουν τα μάτια μπροστά στον άμεσο κίνδυνο εξαΰλωσης του ΠΑΣΟΚ και μιλούν για «συνοχή». Ποια συνοχή άραγε, αυτή στο 3%;»
Σημειώνει μάλιστα ότι «στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλάνε για «Καστελόριζα» και «αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια» υπονοώντας τον Γ. Παπανδρέου και αποδίδει τους χαρακτηρισμούς σε «μικροκομματικά κίνητρα τα οποία αποδομούν την πατριωτική στάση της παράταξης και αθωώνουν την εγκληματική διακυβέρνηση Καραμανλή».
«Μιλάνε όπως ακριβώς ο Καμμένος και η ΝΔ την περίοδο 2009-2012. Ίσως νιώθουν ότι βρίσκονται ήδη σε άλλο κόμμα. Άλλοι, τη μια είναι μνημονιακότεροι του μνημονίου και την άλλη συριζοποιούν τον λόγο τους.Θυμούνται ίσως μια εποχή που στον χώρο μας κάποιοι πριν αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα θεωρούσαν ότι μπορούσαν να διαπραγματευτούν καλύτερα και ζούσαν τα δικά τους μικρά ή μεγάλα «Ζάππεια» αναφέρει ο Θάνος Μωραΐτης για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιτίθενται στον Γ. Παπανδρεόυ με σαφέστατες αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος.
«Άλλοι, συγκρίνουν τις αναδιατάξεις κολλητών και γυρολόγων με την δημοκρατική συμπαράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θυμάμαι ο Ανδρέας Παπανδρέου να διαπραγματεύτηκε μια παράταξη με τη συμμετοχή πέντε προσωπικοτήτων. Ούτε θυμάμαι αυτές οι προσωπικότητες να το ζήτησαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου», σημειώνει ο Θ. Μωραΐτης απαντώντας στους ισχυρισμούς βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις αναφορές του ιδρυτή του κόμματος σχετικά με την Δημοκρατική Παράταξη.
Τελικά θα κάνουμε κάτι ή θα παραδοθούμε αμαχητί στη ιστορική χλεύη
Το άρθρο του Θ. Μωραΐτη καταλήγει θέτοντας τα διακυβεύματα της πρότασης Παπανδρέου αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, την οποία κατηγορεί ευθέως ότι με την τακτική που ακολουθεί διαμορφώνει «ένα ελίτ κομματίδιο στελεχών μανία κυβερνητισμού» και καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν πρωτοβουλίες: «Για να τελειώνουμε με τα παραμύθια: Τα διακυβεύματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με τα ονόματα ούτε με τα σύμβολα. Το απέδειξε περίτρανα αυτό άλλωστε η αποτυχία της Ελιάς. Το διακυβεύματα είναι πολιτικά:
Θεωρούμε τη συμμετοχή λύση ή πρόβλημα στην παράταξη;
Θέλουμε ένα ελίτ κομματίδιο στελεχών, με μανία κυβερνητικού που κάνει ιδεολογία τον τακτικισμό ή ένα κόμμα που θα ξαναδώσει λόγο στη βάση, με λυτρωτικές συμμετοχικές διαδικασίες, με πολιτικές θέσεις και ιδεολογικό στίγμα;
Θέλουμε ένα κόμμα που θα ανοίξει με τολμηρές θέσεις και σχέδιο τη νέα πολιτική εποχή ή θα μιλάμε απλά για «κανονικότητα», αγκυλωμένοι σε μια «φαντασίωση» μιας μεταμνημόνιο εποχής η οποία θα είναι ίδια και απαράλλακτη με αυτήν προ μνημονίου;
Θα παραδώσουμε τον πολιτικό μας χώρο να αλωθεί οριστικά από ένα ανιστόρητο πολιτικό δίπολο;
Τελικά θα κάνουμε κάτι ή θα παραδοθούμε αμαχητί στη ιστορική χλεύη ως μοιραίοι και άβουλοι;
Αυτά είναι τα διακυβεύματα και τα ερωτήματα από τα οποία δεν μπορεί να κρυφτεί κανένας πλέον», καταλήγει ο Θ. Μωραΐτης.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου