Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αντεπίθεση Βενιζέλου: Εκτός καταστατικού η πρόταση Γιώργου

Μετά την χτεσινή κοινοποίηση του σήματος του ΠΑΣΟΚ με την επαναφορά του ήλιου και την μικρότερη αναγραφή της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περνά στην αντεπίθεση για την πρόταση Παπανδρέου σχετικά με την διοργάνωση ανοιχτού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ όπου θα συζητηθούν όλα.
Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι η μεγάλη
πλειοψηφία των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα (52 στις 61) μετά από συνεδριάσεις που πραγματοποίησαν, υποστηρίζουν ανοικτά τις αποφάσεις των κεντρικών οργάνων του κινήματος (ΚΠΕ- Πολιτικού Συμβουλίου) για την διενέργεια του Πολιτικού - Προγραμματικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και εντάσσονται ενεργά στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η πρόταση Παπανδρέου για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κινείται εκτός καταστατικού
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συγκρότησης των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και στις οποίες συμμετέχουν νυν και πρώην βουλευτές, στελέχη από την Νεολαία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τα μαζικά κοινωνικά κινήματα, τις πολιτικές κινήσεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς, αλλά και προσωπικότητες. Προαναγγέλουν δε ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2015 τονίζοντας ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες και στηρίζουν στην πράξη την ενότητα και τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
«Το ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων ετών για την πορεία και το μέλλον της χώρας - λίγο πριν την αλλαγή σελίδας - δεν θα επιτρέψει σε κανένα και σε καμία σκοπιμότητα να το μετατρέψει από εγγυητή της σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας είτε πριν είτε μετά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», σημειώνουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη και επιτίθενται στον Γ. Παπανδρέου αναφέροντας ότι:

  • Τα διλήμματα που έχει προβάλλει μεταξύ δήθεν καθαρού κομματικού ΠΑΣΟΚ ή της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης χαρακτηρίζονται πλαστά και ανιστόρητα και σημειώνεται ότι έχουν απαντηθεί κατ´ επανάληψη στην ιστορική διαδρομή του Κινήματος. «Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που συγκρότησε το 1992 τη δημοκρατική συμπαράταξη  (ανοίγοντας το εύρος της από τον Α. Μπριλάκη μέχρι τον Ι. Μπούτο ) και αυτό που στο όνομα μιας άκρως ευρείας  αντίληψης περί Δημοκρατικής Παράταξης περιέλαβε το 2004 στο ψηφοδέλτιο επικρατείας τους Α. Ανδριανοπουλο,  Μ. Ανδρουλάκη, Μ. Δαμανάκη και Σ. Μάνο», σημειώνουν κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη .
  • Εκτιμούν ότι η πρόταση  όμως που διατυπώθηκε κινείται εκτός του καταστατικού πλαισίου και θέτει τα πάντα υπό συζήτηση χωρίς κανένα φραγμό: ούτε το όνομα, ούτε το έμβλημα, ούτε την πολιτικό-αξιακή ταυτότητα. Το ΠΑΣΟΚ κηρύσσεται σε κατάσταση υπαρξιακής κρίσης που μηδενίζει την εισφορά και το ρόλο του στη σταθεροποίηση της χώρας και την ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η πρόταση απευθύνεται άλλωστε σε όσους κινούνται στον ευρύτερο χώρο, άρα στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και όχι στα  μέλη και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Επιιρίπτουν ευθύνες στον Γ. Παπανδρέου ότι δεν κάνει καμμία αναφορά για τα μεγάλα ανοικτά θέματα της χώρας που απασχολούν τους πολίτες
  • Υποστηρίζουν ότι ο κόσμος αποστρέφεται τις κομματικές διαδικασίες που προτείνει η πλευρά του Γ. Παπανδρέου και σημειώνουν με νόημα ότι «ενωτική πρωτοβουλία ήταν οι συναντήσεις που προκάλεσε πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους προκατόχους του Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου τους οποίους και ενημέρωσε σε βάθος για όλα. Οι ενωτικές πρωτοβουλίες χρειάζονται βέβαια και ειλικρινή ανταπόκριση για να αποδώσουν. Όλα και όλοι κρίνονται» αναφέρουν χαρακτηριστικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου