Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αποστάσεις Λυκούδη από τον Ραγκούση…

Σαφείς αποστάσεις από τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως επιθυμεί να διατηρήσει ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών, Σπύρος Λυκούδης. «Δεν ξέρω ακριβώς την πρόταση του κ. Ραγκούση. Δεν έχουμε ποτέ συζητήσει πολιτικά. Συνεπώς δεν ξέρω πως εκτείνεται η πολιτική του σκέψη» απάντησε ο ανεξάρτητος
βουλευτής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ , σε ερώτηση για το αν βρίσκεται σε σύμπνοια με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση.
Και συνέχισε: «Προσωπικά έχω πει πολλές φορές ότι η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές – γιατί δεν υπάρχει πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης – και ότι αυτή η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά έχει σημασία και σε ποιο κλίμα θα γίνει αυτή η εκλογή. Ο κ. Ραγκούσης π.χ. λέει ότι προϋπόθεση για αυτό είναι να φύγουν ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι σε κρίσιμα θέματα είμαστε υποχρεωμένοι όλοι συμπολίτευση και αντιπολίτευση να διατυπώσουμε θετικό κοινό πολιτικό λόγο».
Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός είχε σχολιάσει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου λέγοντας: «Ποια χώρα, ποια δημοκρατία και ποιο Κοινοβούλιο που θέλει να αυτοπροστατευτεί από την επέλαση του λαϊκισμού δεν θα άλλαζε τώρα έναν, πλέον τεκμηριωμένα, αποτυχημένο Πρωθυπουργό και Αντιπρόεδρο;».
Η στάση του Σπύρου Λυκούδη δείχνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι Μεταρρυθμιστές δεν επιθυμούν να ακυρώσουν τον ενωτικό ρόλο που έχουν εξαγγείλει, ιδιαίτερα επιλέγοντας μέτωπα που εξελίσσονται στο εσωτερικό κομμάτων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου