Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ανδρουλάκης: Όποιος διανοηθεί τη διάσπαση της παράταξης θα διαπράξει ιστορικό έγκλημα

Oποιος διανοηθεί τη διάσπαση της παράταξης ιδιαίτερα από τη γενιά αυτή η οποία πρωταγωνίστησε στις πιο σημαντικές αποφάσεις, για μένα θα διαπράξει ιστορικό έγκλημα". Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα
Παραπολιτικά, αναφορικά με τις εξελίξεις και το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Ειδικότερα είπε χαρακτηριστικά:
Αυτή η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει μια ιστορική διαδρομή και σφράγισε τη μεταπολίτευση. Προσωπικά θεωρώ αδιανόητο αυτοί που έγιναν Υπουργοί και Πρωθυπουργοί, αυτοί που πήραν τις πιο σημαντικές αποφάσεις και που για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν οι πρωταγωνιστές, να συζητάνε οποιοδήποτε σενάριο διάσπασης της παράταξης. Δεν το δικαιούνται.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει μικρύνει πάρα πολύ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του 45%. Δεν υπάρχει πολυτέλεια ο καθένας να έχει προσωπική στρατηγική. Εάν θέλουμε αυτή η παράταξη να δικαιωθεί για τις σημαντικές αποφάσεις που πήρε για τη χώρα, πρέπει όλοι να μείνουμε μέσα στην σε αυτή. Να σεβαστούμε τις θεσμικές διαδικασίες και αν διαφωνούμε, όταν τελειώσουν οι εκλογές, αν θα γίνουν, να κάνουμε ένα δημοκρατικό συνέδριο για να εκφράσουμε στα όργανά μας τις ανησυχίες μας.
Όλοι έχουμε ανησυχίες για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, αλλά τις εκφράζουμε στα όργανα, δεν τις περιφέρουμε ούτε στα κανάλια, ούτε στα ραδιόφωνα. Να συζητήσουμε να βρούμε τον βηματισμό μας, αλλά στα όργανα θεσμικά. Όποιος διανοηθεί τη διάσπαση της παράταξης ιδιαίτερα από τη γενιά αυτή η οποία πρωταγωνίστησε στις πιο σημαντικές αποφάσεις, για μένα θα διαπράξει ιστορικό έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου