Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΑΗΔΟΝΗΣ ΜΗΝΥΟΥΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΔΗ...

Μήνυση κατά των ανεξάρτητων βουλευτών Θεόδωρου Παραστατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη που άφησαν βαριές υπόνοιες ότι οι τέσσερις εκ των πέντε ανεξάρτητων βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα χρηματίστηκαν, θα καταθέσουν το Σάββατο οι Σπύρος Λυκούδης και Χρήστος Αηδόνης, που είναι
ανάμεσα στους τέσσερις – οι άλλοι δύο είναι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Νταβρής – επιτέθηκαν με σφοδρότητα των κυρίων Βουδούρη και Παραστατίδη, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών. Ο κ. Λυκούδης μίλησε για «πολιτικά σκουλήκια όσοι αφήνουν υπονοούμενα» για χρηματισμό ανεξάρτητων βουλευτών, ενώ και ο κ. Αηδόνης μίλησε για αθλιότητες.


Σημειωτέον ότι οι κύριοι Βουδούρης και Παραστατίδης εκκινώντας από την υπόθεση Χαϊκάλη, υποστήριζαν σε κοινή τους δήλωση ότι υπάρχουν σκιές για την θετική ψήφο των ανεξάρτητων βουλευτών που στον προϋπολογισμό είναι καταψηφίσει, αλλά στην προεδρική εκλογή τήρησαν θετική στάση. Επισημαίνεται ότι η πέμπτη ανεξάρτητη βουλευτής που ψήφισε υπέρ του κ. Δήμα, η Κατερίνα Μάρκου είχε υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό και έτσι δεν συμπεριελήφθη στην επίθεση των δύο.

Να επισημανθεί ωστόσο ότι και οι τέσσερις που ψήφισαν υπέρ του κ. Δήμα είναι σταθερά εδώ και καιρό υπέρ της αποφυγής εκλογών και υπέρ  ανάδειξης προέδρου Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή. Ειδικά οι Λυκούδης, Ψαριανός και Αηδόνης ουδέποτε εδιάβησαν τον Ρουβίκωνα προς αντιμνημονιακή κατεύθυνση, αλλά πάντοτε υποστήριζαν σε γενικές γραμμές τη πορεία που χάραξε η συγκυβέρνηση. Οι δύο πρώτοι μάλιστα αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ εξαιτίας της στροφής της κατά της κυβέρνησης, ενώ ο κ. Αηδόνης συνέπλευσε επί διετία με έναν εκ των ένθερμων υποστηρικτών της πολιτικής αυτής,  τον Ανδρέα Λοβέρδο και μάλιστα είχε ακουστεί ακόμη και για υπουργοποίηση στα σενάρια του ανασχηματισμού το περασμένο καλοκαίρι.


fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου